Знаете ли, че изграждане на връзки променена завинаги веднага Google пусна своя алгоритъм Penguin през април 2012 г.? И нещата се промениха още повече с времето, тъй като Google продължава да пуска нови алгоритми всеки ден.

Тонове сайтове претърпяха огромен спад в трафика, тъй като докато изграждането на връзки играе огромна роля, когато става въпрос за оптимизация извън страницата, има множество техники за изграждане на връзки, които Google мрази..

Има много начини да генерирате връзки, но ако искате да постигнете по-добро класиране в Google, трябва да изградите качествени връзки.

И за да получите висококачествени връзки, трябва да избягвате десетте грешки в изграждането на връзки, които ще споделим с вас по-долу.

Прочетете също, Използвайте тези 9 начина да получите качествени връзки

Разбираемо е, дори най-опитните SEO правят някои грешки при изграждането на връзки, но трябва да се стремите да получите качествени връзки, за да можете да подобрите:

  • търговски
  • Вашето класиране за търсене
  • Вашият органичен трафик

Не забравяйте, че изграждането на препратки по грешен начин може да ви струва пари и да навреди на класацията ви в Google.

Така че в тази статия ще споделим с вас някои от често срещаните грешки, които трябва да избягвате при изграждането на връзки (известни също като грешки при изграждане на връзки).

Но преди да навлезем в грешките за изграждане на връзки, за да избегнем …

Определение за изграждане на връзки

Какво е изграждане на връзки?

Изграждане на връзки

Изграждането на линкове е практика за получаване на други подходящи уебсайтове за връзка към вашия сайт. Другото определение за изграждане на линкове е … процесът на популяризиране на уебсайта ви към други уебсайтове, за да генерирате свои линкове.

За да задвижвате трафика от търсачките, трябва да изградите качествени връзки от съответните уебсайтове.

Предимства на Link Building

Знаете ли, че SEO е 90% изграждане на връзки? Ами сега, ние просто се досещаме, защото ние не сме професионални SEO, но дори и да попитате професионалистите, те ще ви кажат, че успешната стратегия за изграждане на връзки може да ви помогне да:

Насочете трафик на реферали

Попитайте експертните SEO и те ще ви кажат, че трафикът на реферала е труден за получаване, но е възможен, когато изпълните добра стратегия за изграждане на връзки.

Когато защитете връзката обратно към вашия сайт от съответните сайтове на органите, ще увеличите шансовете за привличане на реферален трафик към вашия уебсайт. Защо?

Обикновено тези сайтове се показват, когато потребителите търсят информация в интернет. Когато потребителите кликнат върху хипервръзките, поставени на тези уебсайтове, те се препращат към вашия уебсайт. Така генерирате трафик на реферали.

Подобрете авторитета на страницата и домейна

Докато Google използва няколко фактора за показване на уеб страници при търсене, домейн и авторитет на страниците са важни фактори, които определят дали уебсайтовете ви ще се показват в резултатите от търсенето.

И така, как Google определя домейна (DA) и Page Authority (PA) на уебсайт?

Това е просто, качеството, което връзките на вашия сайт имат от множество подходящи сайтове, колкото е по-високо авторитетът на домейна и по-добре вашият уебсайт ще се показва при подходящи търсения. Органът на вашата страница е комбинация от множество висококачествени връзки към вашия сайт.

Подобрете видимостта на марката

Когато изпълняват стратегия за изграждане на линкове, собствениците на уебсайтове промотират своите уебсайтове към други подходящи уебсайтове чрез публикуване на гости и няколко други метода. По този начин хората се запознават с вашия уебсайт и в крайна сметка вашата марка става видима за много хора.

Изградете авторитет на марката

Изграждането на връзки може да повиши авторитета на вашата марка във вашата индустрия. Все повече потребители сърфират в мрежата в търсене на полезно, образователно, интересно и забавно съдържание. Ако постоянно публикувате висококачествено и оригинално съдържание, марката ви се откроява от тълпата. Ето как изграждате авторитет на марката.

Сега, с казаното, нека гумата срещне пътя.

10 често срещани грешки, които трябва да се избягват

1. Публикуване на тънко съдържание

Е, повечето SEO ще ви кажат да публикувате достойно за връзки съдържание, но ние ви съветваме да публикувате висококачествено съдържание за потребителите и да го оптимизирате за търсачките.

За съжаление, много хора се борят да създават съдържание, което се класира по-добре в търсачките, но забравят да поставят читателите на съдържанието в съображения – това е грешка, която си струва да се избягва на всяка цена.

Google разбира кога потребителите обичат съдържанието ви. Гигантът за търсене ще провери как потребителите взаимодействат и се ангажират с вашето съдържание, връзките, споделянията, коментарите, харесванията, времето, което читателят прекарва на вашия сайт и много други показатели, и след това ще класира вашия сайт съответно. Това означава, че ако никой не чете вашето съдържание, то никой не го свързва и следователно Google знае, че съдържанието ви е тънко (под-номинално или лошо качество).

Освен качеството на съдържанието, потребителското изживяване е и друг важен фактор, който Google разглежда, когато класира уебсайтовете. Например, ако вашите отварянето на уеб страници отнема твърде много време, ще имате висока степен на отпадане.

Съсредоточете се върху създаването на висококачествено и използваемо съдържание, което отговаря на въпросите на търсещите и хората ще свързват към вашия уебсайт.

Прочетете също, Как да напишете съдържание, което се нарежда по-високо в Google

2. Обмен на връзки за пари

Google мрази закупените връзки. Поради тази причина търсачката използва интелигентни ботове или роботи, които могат да открият, ако сте купили връзки от други източници. Освен това Google позволява на хората да съобщават за закупени връзки или PBN мрежи. За да сте на сигурна страна, просто избягвайте да купувате връзки.

Дори ако играете на системата, купувайки връзки, обърнете внимание на това:

  • Закупените връзки ще задвижват нискокачествен трафик от естествените връзки
  • Ще получите тежко наказание, когато Google открие платени връзки във вашия уебсайт
  • Наказанието от Google означава, че ще похарчите повече пари за коригиране на ситуацията.

Купуването на връзки от други източници може да навреди на класацията на вашата търсачка. Ето защо, дори и да имате пари за закупуване на връзки, по-добре да ги похарчите за нещо друго.

3. Забравяйки да се отървете от токсичните връзки

На първо място, какви са токсичните връзки?

Токсичните връзки са онези неподходящи или неестествени връзки, които могат да навредят на класацията на уебсайта Ви в търсачките.

След като разбрахте какви са токсичните връзки, чухте ли за актуализацията на Google Penguin?

Не се притеснявайте, ние също не знаехме по времето, когато Google пускаше тази „сладка“ актуализация, но ето защо Google внедри актуализацията на Penguin.

Актуализирана е актуализация на пингвините, за да се повишат резултатите от търсенето с Google, като се отървете от уеб страници с токсични връзки.

Основната цел на актуализацията на пингвините е да следи и санкционира уебсайтове с тонове токсични връзки и такива с лош профил на обратна връзка.

Да се ​​отървете от токсичните връзки е лесно. Има много инструменти за анализиране на обратни връзки като SEMrush, които можете да използвате, за да оцените профила си за обратна връзка и да премахнете токсични връзки.

4. Фокусиране върху един крал на връзките

Въпреки че здравословният профил на връзки продължава да бъде мощен показател за качеството на сайта за търсачките, много хора са склонни да се фокусират върху един тип обратна връзка.

За да създадете здравословен профил за връщане, трябва да инвестирате в различни връзки, които привличат повече трафик към вашия сайт и увеличават приходите.

Има два основни типа обратни връзки: Dofollow и Nofollow.

Повечето опитни блогъри и SEO ще ви кажат да се съсредоточите върху изграждането на Dofollow връзки, но това е една от грешките в изграждането на връзки, които трябва да избягвате. Фокусирането върху един вид обратна връзка е лоша SEO практика. Освен това, вашият сайт рискува да бъде наказан от Google за това.

Безспорно връзките Nofollow не преминават връзка сок на вашия сайт, но може да повиши SEO на сайта ви, особено когато идват от различни домейни.

Опитайте всичко възможно да изграждате двата типа обратни връзки постоянно. Например, ако изграждате връзки към Dofollow чрез публикуване на гости, можете също да изградите връзки към Nofollow, като коментирате други подходящи блогове. Смесването на двете връзки във вашия обратен профил ще помогне да се засили здравословен SEO сайт.

5. Генериране на връзки от домейни без индекс

Докато изграждате връзки, трябва да внимавате да не получавате връзки от уебсайтове, домейни или уеб страници, които не са индексирани в Google. Алгоритмите за търсене на Google санкционират сайтове, които получават връзки от страници или сайтове, които не са индексирани.

Преди да получите тези връзки от уебсайт, уверете се, че сте направили достатъчно проучвания, за да видите дали сайтът е индексиран или не. По-добре е да отделите повече време за проучване на сайт, преди да изградите връзки от него, отколкото да бързате с връзките на сгради, а след това да съжалявате по-късно.

Можете да използвате инструменти като SEMrush, за да наблюдавате профила си с обратна връзка и ако откриете неиндексиран сайт, свързващ към вашия, премахнете тези връзки.

6. Фокусиране върху изпреварването на вашия конкурент

Разбира се, че е добре да шпионирате профила на връзката на конкурентите си, тъй като това е най-добрият начин да знаете как да ги победите, но да се съсредоточите върху изпреварването им, като преследвате профила им за връзка, няма да ви помогне.

Като правило трябва да шпионирате профила за връзка на вашия конкурент, за да видите как можете да прецизирате профила си за връзка, но да намерите ресурси за разработване на стратегия за съдържание, която ще ви помогне да създадете своя профил в линка.

7. Изграждане на нерелевантни връзки

В офертата си за изграждане на връзки от авторитетни сайтове, блогъри и маркетолози на съдържание пренебрегват нишовата релевантност.

Ако притежавате блог за дигитален маркетинг, придобиването на обратна връзка от блог за здраве и фитнес е просто лошо за вашето SEO.

Освен ако блогът, от който получавате връзка, не е общ, винаги трябва да изграждате връзки от съответните ниши.

Е, възможно е да създадете качествени връзки от блог с различна ниша спрямо вашата, но трябва да сте сигурни, че темата, за която пишете, е подходяща за вашия блог.

8. Фокусиране върху количеството над качеството

Никой не ви спира да публикувате две публикации в блога седмично. Ако обаче ще пожертвате качеството за количество, тогава просто спрете да го правите.

Според HubSpot публикациите с дълги форми генерират повече споделяния и връзки, но ако съдържанието е с лошо качество, никой няма да свърже към публикациите в блога ви.

Винаги се фокусирайте върху създаването и публикуването на висококачествено съдържание и хората ще свързват вашето съдържание.

9. Не диверсифицирайте вашите практики за изграждане на връзки

Има много практики за изграждане на връзки. Най-често срещаните от тях са гостуващи блогове и коментари в блога. Ако разчитате само на един вид техника за изграждане на връзки, няма да получите желаните резултати в рамките на определеното време.

10. Ускоряване на изграждането на връзки

Google не ограничава скоростта ви на изграждане на връзки, но генерирането на хиляди връзки за един ден може да накара Google да стане подозрителен и да санкционира вашия уебсайт.

Подобно на точка № 8 по-горе, винаги се фокусирайте върху връзки за качество на сградите, отколкото върху количеството.

Това означава, че е по-добре да получите връзки от 2 авторитетни сайта, отколкото да получите 20 връзки от уебсайтове с ниско качество.

Заключителни думи

Според Брайън Дийн от Backlinko, изграждането на връзки е едно от най-добрите 200 фактори за класиране в Google. Изграждането на връзки обаче е процес, който отнема време и изисква търпение. Винаги, когато изпълнявате кампания за подобряване на класирането в търсачките чрез изграждане на връзки, винаги трябва да избягвате тези десет грешки.

За автора

Джон Трогдън е професионален писател на есе и редактор в https://www.proessaywriting.com/. Освен това Джон е представен в много авторитетни сайтове като професионален дигитален маркетинг. Forbes го нарича магьосник по дигитален маркетинг. По професия е и журналист.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me