Мета описанията могат най-добре да се опишат като подреден преглед на вашия уебсайт. Те помагат на посетител да вземе решение да продължи напред и да кликне върху връзката и в крайна сметка можете да получите конверсия. Поради тази причина е важно да поставите най-добрия крак напред, да се представите като създател на филми, опитвайки се да създадете визуализация или трейлър за вашата аудитория.

Мета описанияМета описания

Въпреки че това просто трябва да бъде кратко описание, има много какво да се вземе предвид, за да се гарантира, че сте попаднали на марката.

Това каза, ето 7 съвета за написване на мощно мета описание, което преобразува.

7 съвета за писане на мощни мета описания, които конвертират

# 1. Дръжте го кратко

Може да намерите много предложения за броя на знаците, които трябва да използвате. Основното нещо, което трябва да се отбележи е, че трябва да сте кратки и сбити, защото SERP в крайна сметка ще отреже част от текста, ако надвишава 160 знака.

Следователно, трябва да сте възможно най-прецизни, като средно общата препоръка е между 150 и 155 знака, по този начин сте сигурни, че ще се появи цялото описание и посетителят ще бъде привлечен ефективно да щракне и прочете съдържанието на вашия уебсайт.

Но не забравяйте, че всичко, което включите в мета описанието, трябва да направи смисъл към посетителя, а не към търсачката.

# 2. Включете ключови думи

Включете ключови думи в мета описаниеВключете ключови думи в мета описание

Въпреки че мета описанието всъщност не влияе на класирането на вашата търсачка, важно е да използвате ключови думи там. Не забравяйте, че търсещият човек търси най-подходящата информация по даден предмет, така че е полезно, ако са в състояние да видят някои от ключовите думи, които са търсили в мета описанието.

Използването на ключови думи обаче не означава, че трябва да пълните описанието с тях. Ключовите думи трябва да протичат в описанието за да може аудиторията да разбере, че това наистина е уебсайт, който има информацията, която търсят.

# 3. Отговорете на въпроса за WIFM

Отговорете на въпроса за WIFMОтговорете на въпроса за WIFM

WIFM, е съкращение за „Какво има за мен?“

Почти всеки има този въпрос в съзнанието си, когато разглежда интернет или дори взема решение за покупка. Вашето мета описание трябва да има предвид този факт, читателят пита защо трябва да кликнат върху вашата страница, а не другите, които са се появили в резултатите от търсенето.

Описанието трябва да може да каже на читателя каква стойност ще добави вашата страница към живота им, след като кликнат върху нея. Състезавате се с другите показани страници и имате само няколко думи, за да убедите публиката, че сте най-подходящата за тях.

# 4. Направете го призив за действие

Не забравяйте, че се опитвате да конвертирате посетители, какъв по-добър начин да подобрите конверсията, като включите призив за действие във вашето мета описание. Това не е съвет за вас да го превърнете в стъпка на продажбите, което просто ще изключи човека. Призивът за действие трябва да бъде фин, но ефективен. Това е почти като да можете да отговорите на въпроса за WIFM. Читателят трябва да се насърчава да кликне върху връзката, за да се възползва от нещо.

Призивът за действие може да бъде нещо като „научете как да получите повече кликвания към уеб страницата си“. Както можете да видите, това е фин призив за действие, но в крайна сметка човек, който иска да получи повече кликвания, е по-вероятно да кликне върху връзката.

# 5. Направете го приятелски и перфектен

Мета описанието е като вашата зона за прием или мениджър на рецепцията. Трябва да го направите възможно най-поканен. Както казва някой, „това може да е усмихнат портиер или ядосан изхвърляч.“

Може да накарате страницата ви да се показва първо в резултатите от търсенето, но ако вашето описание не е достатъчно поканило, може също така да не се показвате изобщо в резултатите.

Съчетаването на ключови думи и бързата им смесване с глаголи и съществителни няма да ви доведе до преобразувания, а отвращения.

Трябва да се стремите да имате приветстващ тон в описанието и след това да продължите да го разгледате, за да сте сигурни, че няма никакви грешки. Много хора преценяват книга от корицата и грешките на корицата ви могат да ги накарат да се питат дали могат да се доверят на съдържанието вътре.

# 6. Оставете го в търсачката

Оставете го в търсачкатаОставете го в търсачката

Колкото и странно да звучи, понякога най-добре написаното описание е това, което не е написано!

Търсачките също могат да изтеглят ключови думи и придружаващите ги изречения, когато нямате кодирано мета описание. Понякога това, което ще извадят, може да е най-подходящо за търсенето, което някой е направил. Това е така, особено за ключовите думи с дълга опашка.

Не забравяйте, че това просто работи в определени ситуации и особено при работа с дълги ключови думи или редица от тях, така че обърнете внимание.

# 7. Продължете ученето и коригирането

Онлайн светът никога не е статичен, добре е да сте толкова течен, колкото е и продължавате да учите. Не се страхувайте да експериментирате, опитайте нещо и дръжте внимателно раздела за това как става и след това опитайте друг, ако този не работи добре.

Дори ако определена ключова дума може да работи добре днес, може да се наложи да я промените утре, защото може да е загубила своята привлекателност. Поради тази причина ще трябва да останете на върха на играта, като постоянно следите изпълнението на вашите мета описания.

Може да се наложи да наблюдавате и да се обучавате от конкурентите си. Един от конкурентите е Google AdWords, винаги се уверете, че вашето описание може да надмине тези реклами.

Заключителни мисли

Писането на мощни мета описания за преобразуване ще отнеме време и усилия, но в крайна сметка ще стигнете до там. Ще направи редактирането и преработката да излезе с най-добрата, понякога дори можете да попитате за мнението на друг човек.

Важно е също така да се отбележи, че мета описанието е само портиер, така че има значение какво намира човек, когато влезе през тази виртуална врата.

Голямото съдържание е също толкова важно и описанието всъщност трябва да бъде представа за съдържанието на страницата. Никога не е добро преживяване да гледате страхотен трейлър и да се озовете в ужасен филм!

Био на автора:

За Ritu Sharma – Ritu Sharma е SEO специалист & Онлайн маркетинг стратег с над 9 години професионален опит. В момента тя работи с водещата SEO компания в Индия PageTraffic. Тя ръководи много успешни SEO кампании за PageTraffic.

Прочетете също:

  • SEO тенденции за 2020 г.
  • Как да получите тонове трафик, използвайки ключови думи с дълги опашки
  • Как да получите висококачествени връзки безплатно през 2020 г.
  • 10 най-добрият софтуер за SEO анализ за анализ на вашия уеб сайт
  • 7 най-добрите SEO приставки за уебсайтове на WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me