Forankringstekst er mit nøgleord,

Forankringstekst er det link, vi bruger til backlinking,

Ummm anker tekst? Hvad er det?

Hvad er en anker tekst, og hvordan den skal bruges? Jeg stillede dette spørgsmål til nogle SEO newbies i min cirkel, og dette er de svar, jeg fik fra dem.

Intet er chokerende over det faktum, at et flertal af newbies ikke engang forstår, hvad en anker tekst er, og hvor og hvordan den skal bruges, på trods af at de selv har brugt den ofte. De lægger det hele tiden her og der dagligt, de har ikke en teoretisk viden om, hvad er det, og hvordan det skal udnyttes for at bringe de maksimale fordele til deres websteds placering.

Denne forenklede og grundlæggende guide er skrevet for at vejlede dig om det grundlæggende i ankertekst, og hvordan den kan bruges til at maksimere dine SEO-resultater. Så uden at vente længere, lad os dykke ind.

Hvad er en anker tekst?

Forankret tekst er et klikbare link, som du integrerer i dine gæsteposter, dit webindhold eller ethvert andet sted, hvor du forlader dit webstedslink, f.eks. fora, forretningsprofil og kommentarer til blogs osv. Skønt de fleste mennesker tror, ​​at ankertekster ikke er lige så betydningsfulde som før. Men faktisk betyder de stadig noget, og du burde stadig bruge dem strategisk. De betyder noget, så længe backlinks og link bygningssager.

Dog opdaterer Google-algoritmen især Penguin-opdatering i 2012 har ændret linkbygningspraksis. Algoritmeopdateringen skubbede SEO’er til at foretage nogle større ændringer til deres linkbygningsstrategi. For at sige det anderledes, er Google blevet smartere end nogensinde før for at opdage, om du er involveret i nogen form for unaturlig opbygning af linkforbindelser. Hvis det fanger dig rødhendt, rammer det dig med en voldsom straf.

Og hvordan Google ved det? Enkelt gennem dine ankertekster.

Antag, at du har et designfirma kaldet “ABC”, der tilbyder grafisk designtjenester, nu skal alle dine backlinks ikke være indlejret i den samme ankertekst “grafisk designtjenester.” Ellers vil Google før eller senere vide, at du bygger aggressive unaturlige links, og at du følgelig bliver ramt af en straf.

Hvilke typer ankertekster er der?

Du må undre dig over, at ankertekster virkelig kommer i typer. Altså ja. I stedet for at bruge en enkelt forankringstekst igen og igen i dine indlæg, kan du bruge de forskellige typer, der hjælper dig med at bryde ankerteksterne i flere varianter.

Nedenfor har vi nævnt de typer forankringstekster, som, hvis de bruges i et perfekt forhold, ville løfte dit webstedsrangering hurtigere end nogensinde før.

1. Brandede ankre

Dette er de typer forankringer, der har dit brand name i det. Det kan være mærkenavnet alene eller med yderligere ord inkluderet før eller efter. Her er et eksempel på en mærket forankringstekst fra Ahrefs.

Brandede ankre

2. Nøgne linkankre

Nøglelinkankre er de typer forankringstekster, hvor du placerer linket lige som det er, uden at indlejre det i nogen form for tekst.

3. Generiske ankre

Generiske ankre er dybest set CTA’er, hvor du hverken bruger de målrettede nøgleord eller brandnavnet.

For eksempel:

 • Læs her
 • Klik her
 • Besøg vores hjemmeside

4. Intet anker

Dette er den type anker, som de fleste af mærkerne bruger. Du kan få denne type anker, når du får et link gennem et billede (uden ALT-tag), eller du kan ganske enkelt få det ved ikke at medtage nogen ankertekst i dit indhold. Sådan ser et No Anchor ud.

Intet anker

5. Mærkenavn med nøgleord

Dette er den type forankringstekst, hvor du fletter de målrettede søgeord med dit mærkenavn.

Sådan ser det ud:

 • ABC brugerdefineret logo design
 • ABC webdesigntjenester
 • ABC Brochure design

6. Billedankere

Uanset hvor du lægger et billede, skal du sørge for at placere ALT-tag i det. Google vil betragte dette ALT-tag som en anker tekst til et billede. Ellers vil det blive betragtet som et Nej-anker, som vi har nævnt i den foregående overskrift.

7. Ankre til delvis match

Til denne form for ankertekst bruger du variationerne af dine målrettede søgeord.

For eksempel:

 • Lær den rigtige måde at bruge ankertekst på
 • Læs det grundlæggende ved brug af ankertekster

8. LSI-ankre

LSI står for latent semantisk indeksering. Gå til Google, skriv dit søgeord, og nedenfor får du de relaterede søgeudtryk, din indtastede forespørgsel. Dette er LSI-nøgleord til dit brand. For eksempel er mit målnøgleord grafisk designtjenester. Dette ville være LSI-nøgleord, som jeg kan bruge andre end mine målnøgleord som ankertekst.

LSI-ankre

9. Eksakt match ankertekst

Præcise matchankre er dybest set de nøgleord, som du gjorde en grundig undersøgelse for. For eksempel, hvis ‘grafisk designtjenester’ er dit målnøgleord, og du bruger den nøjagtige ankertekst til linkbygningen, betyder det, at du bruger Exact Match ankertekster. De er de mest kraftfulde, men alligevel de mest følsomme nøgleord, der kan påvirke dit websteds placering både negativt eller positivt.

Hvordan skal de bruges?

De fleste af SEO’erne mener, at hvis de bruger nøjagtige matchende nøgleord, ville deres websted hurtigt kunne opnå de positive resultater. Tværtimod fungerer ting omvendt.

Det nøjagtige matchanker skal bruges i mindre procentdel i din linkbygningsstrategi. Ja, du kan bruge nøjagtige søgeord, men lige når du vil give din profil en hurtig boost. Hvis du fortsat bruger dem igen og igen, vil det have en negativ indvirkning på din Google-profil, og Google antager, at du bygger unaturlige links.

Nedenfor har vi nævnt nøgleordene baseret på den prioritet, der bør gives dem.

 1. Mærket ankertekst: Brug det så meget som du kan. Dette viser for Google, at du er fokuseret på at opbygge et brand i stedet for at spam internettet med unaturlige søgeord.
 2. Nøgne links: Igen er nakne links sikre, de synes naturlige i din profil.
 3. Generiske ankertekster: Generiske ankre eller opfordring til handlinger er ikke kun opmærksomme, men de hjælper også med at holde din profil sund og naturlig. Brug variationer af CTA’er, hold dig ikke til en enkelt CTA for hvert link.
 4. Billede og ikke-anker: Du er velkommen til at bruge disse slags nøgleord, da de heller ikke kommer til at lande dig i nogen form for problemer.
 5. Delvis matchankre og LSI: Vær meget forsigtig, når du bruger disse. Sørg for, at du ikke spam din Google-profil med mange af disse. Lav variationer af dit målrettede søgeord, og brug det på en måde, som det skal synes naturligt.
 6. Eksakte matchankre: Som nævnt ovenfor skal du bruge disse med forsigtighed. Hyppig brug af nøjagtige matchningsankre er ikke en god ide til din linkbygningsstrategi.

Hvad skal mønsteret være?

Når du skal oprette links til dit pengesite. Sørg for, at du ikke følger et mønster, der er for åbenlyst for Google til at analysere, at du er på en tur til at erhverve backlinks. Bare være tilfældig.

Giv et websted et spark med en nøjagtig match-ankeretekst, og gå til et mærket nøgleord til det næste link. For den tredje bruger man en LSI eller delvist matchet ankertekst, brug derefter en generisk ankeretekst og brug igen brandet nøgleord og fortsæt med at gøre dette på en tilfældig måde.

Key takeaway

Gentag ikke nøgleord i træk og fortsæt med at blande tingene. Husk at Google afsky det, når du er for perfekt med dine ankertekster og nøgleord. Google forventer, at webstedet finder linkene til er forpligtet til at levere kvalitetsindhold til internetbrugere. Så tænk ikke på at narre Google, hvis du tror, ​​du kan gøre det, har du været under et forkert indtryk.

Forsøg ikke at handle naturligt, i stedet for bare ‘være naturlig.’ Opbyg links, men ikke spam internettet med uønsket indhold af dårlig kvalitet. Denne guide er baseret på personlig erfaring, og resultaterne kan variere, da hvert websted er forskelligt på en eller anden måde.

Generelt vil denne guide imidlertid hjælpe dig med at tage bedre beslutninger vedrørende din linkbuilding-strategi.

Forfatterens bio:

Loius Martin er Creative Marketing Manager hos Invictus Studio i Southlake, Texas. Han har drevet digital markedsføring i de sidste tre år i USA. Loius har lang erfaring med blogging og marketing, og hans arbejde afspejler en dyb indsigt i marketingtaktikken i den nuværende verden. Du kan følge ham på @ loiusmartin1 på Twitter.

Læs også:

 • 7 bedste SEO-strategier til optimering af dit websted i 2020
 • Undgå disse 30 SEO-fejl, der kan dræbe din placering i 2020
 • Bedste SEO-analyseværktøjer til analyse af dit websted for 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me