Brugen af ​​emneklynger er en hot trend i SEO og blogging verden i disse dage. Hvis den er udnyttet korrekt, kan denne taktik gøre vidundere for at få imponerende trafiknumre til et websted.

En blog kan tjene mange forskellige formål. Uanset om det er at vise brancheekspertise, promovere produkter / tjenester eller blot for at tilfredsstille din kærlighed til at skrive, alle retninger om bloggingstragt til et underliggende mål: placeres foran så mange sæt interesserede øjebolde som muligt.

Dette er den fælles, uendelige mission for hver eneste blog på internettet. Ifølge HubSpot, mere end halvdelen af ​​marketingfolk siger, at oprettelse af blog er deres øverste prioriterede indgående marketing!

Medmindre du ønsker, at din blog skal fungere som en personlig dagbog, skal indlæg optimeres til søgemaskinerne. Der er tonsvis af forskellige SEO-strategier derude for at gøre dette (folk har skrevet bøger om dette emne). En af de mest afprøvede og sande taktikker for at få blogtrafik er emneklynger.

Hvad er emneklynger?

Emne-klynger er en kraftfuld SEO-metode, der involverer oprettelse af sammenkoblede artikler omkring et generelt, overordnet emne – kendt som “søjleindhold.”

Søjleindholdet er fokuseret på superbrede søgeord med store søgevolumener. De efterfølgende artikler, du opretter, skal vedrøre dette søjleindhold med mere granuleret, fokuseret information. Disse artikler omtales som “emneklynger.”

For eksempel kan du sige, at dit søjleindhold handler om opmærksom meditation. Et emneklynge, der falder ind under denne paraply, kan være “X Ways Mindful Meditation hjælper med at bekæmpe opiatmisbrug.” Emneklynger skal derefter strategisk knyttes tilbage til dit søjleindhold.

Emne clusteringkilde

Hvorfor er emneklynger vigtige?

Emneklynger serverer adskillige funktioner på et websted.

For det første giver den måde, hvorpå du sammenkæder dine emneklynger tilbage til søjleindholdet, søgemaskinerne en bedre idé om, hvad dit websted handler om, og hvilken værdi det giver. I det væsentlige, jo mere velskrevne emneklynger, du har på din blog, desto mere troværdige ses du af søgemaskinerne i forhold til søjleindholdet og til gengæld bedre placeret på relaterede søgninger.

Hvorfor er emneklynger vigtigekilde

For det andet gør det det lettere for brugere at navigere i din blog og få al den information, de har brug for. Husk altid, at Googles (og de andre søgemaskiner) algoritmer konstant forbedres til at tænke mere som menneskelige brugere. Hvis dit websted gør det nemt for besøgende at finde værdi, vil det blive belønnet.

Tre emneklynger er bundet til specifikke, opnåelige nøgleord relateret til søjleindholdet. Lad os sige, at du kører en webdesignblog. Du kan have søjleindhold, der diskuterer at drive en e-handelsvirksomhed. Ideelt set er e-handelsvirksomheden et nøgleord, du vil rangere som. Imidlertid er dette udtryk meget bredt og har en søgevolumen på 22.000 / måned.

Side note: 75% af Google-søgere Gå aldrig forbi side et af resultaterne.

Med dette i tankerne, lad os Google e-handelsvirksomhed og se, hvad der kommer frem:

Placering på første side

Hvis du vil rangere på den prestigefyldte side en af ​​Google for udtrykket e-handelsvirksomhed, går dit indhold mod websteder som Shopify, Small Biz Trends, Oberlo og Forbes. Så fantastisk som din blog kan være, er chancerne for, at du ikke vil outrank disse giganter når som helst – hvis nogensinde!

Den gode nyhed er, at det ikke er umuligt!

Så hvordan skal du nærme dig den lange, kedelige opgave med at rangere efter superbrede søgetermer?

Emne klynger!

Forberedelse af søjleindholdsemner

Som navnet antyder, holder søjleindholdet, du planlægger, i det væsentlige hele din bloggingstrategi. Dette er de brede kategorier, hvor alle de indlæg, du skriver, ideelt vil falde ind i.

Med hensyn til anvendelse af nøgleord er søjleindholdet, hvor du når frem til stjernerne.

Lad os f.eks. Sige, at du er et digitalt bureau med fuld service, der specialiserer sig i adskillige former for online marketing. Målet med din blog er at vise både brugere og søgemaskiner, at du er en ekspert på, hvad du gør. Til gengæld rangeres dit websted meget på relevante søgninger, folk ser dine indlæg og i sidste ende spørger om dine tjenester.

Som et digitalt bureau kan dine søjleemner være områder som SEO, Content Marketing, Copywriting, Social Media, Pay Per Click, Web Design osv. Disse emner skal have store søgemængder med masser af potentialer at udvide sig over.

De søgeordsfokuserede søjleemner ser sandsynligvis ud som:

 • Hvad er søgemaskineoptimering?
 • Hvad er Content Marketing?
 • Den ultimative guide til tekstforfatter
 • Mestring af kunsten af ​​sociale medier
 • Betal pr. Klik: Alt hvad du behøver at vide

For at gentage, vil du sandsynligvis ikke se prestigefyldte placeringer for disse poster snart. Formålet med dette søjleindhold er at være sammenkædeligt for hvert stykke kornet indhold, du skriver, der falder ind under disse lange indlæg af paraply-type.

Hvis du ser på de store marketingrelaterede websteder, ser du emnet klyngetaktik på arbejdet.

Lad os tage en gander på Social Media Examiner:

emne klynger taktikkilde

Du kan se, at deres blogsektion er opdelt efter søjleindhold omkring Facebook Annoncer, Facebook Marketing, Instagram Marketing, LinkedIn Marketing, YouTube Marketing, og Social media marketing.

Hvis du klikker på “Facebook-annoncer,”Du bliver mødt med et SUPER-post i lang form pakket med interne SMV-links til forskellige indlæg, der falder ind under Facebook-annoncer – eller emneklyngerne.

Facebook-annoncerkilde

Du vil også bemærke, at dette stykke søjleindhold har en tidsstempel på det, der går tilbage til maj 2019. Søjleindhold er som moderskibet for alt relateret indhold. Det skal løbende opdateres med de friskeste data, eksempler, tip og alt andet, der er relevant for emnet.

Ideation til emneklynger

De emneklynger, du opretter, er dine indholdsaktiver, der fungerer på frontlinjerne for at få kærlighed fra søgemaskinerne. Disse skal ideelt set være meget specifikke med klar brugerintention.

I henhold til hvidbog fra STAT, der er fire forskellige typer brugerintention, der bestemmer, hvordan Google viser resultater på SERP’erne.

 1. Oplysende – Brugeren er på udkig efter svar på deres spørgsmål i begyndelsen af ​​kunderejsen – blogindlæg, der giver “tip”, “hvordan man” information, guider osv. Almindelige nøgleord til denne type brugerintention ville være: hvem, hvad, hvor , hvordan, guide, tip, eksempler, lære, ideer og så videre.
 2. Kommerciel – Brugeren graver dybere ned i deres forskning på et bestemt produkt eller tjeneste. Med hensyn til en blog vil dette sandsynligvis være sammenligningsstykker, anmeldelser, casestudier osv. Almindelige nøgleord til denne type brugerintention ville være: top, bedst, anmeldelser, sammenligning osv..
 3. Transaktions – Brugeren nærmer sig slutningen af ​​kunderejsen og gør sig klar til at købe. Nøgleord til denne type intentioner ville være: køb, prisfastsættelse, billig, rabat osv. Dette er det område, hvor du typisk ville se lister med tilknyttet marketing.
 4. Lokal – Brugeren leder efter indhold om et bestemt geografisk område. Disse indlæg kan potentielt falde under informationsmæssig, kommerciel eller transaktionel brugerintention, hvor nøgleordene er relateret til en bestemt by eller region.

Når du opretter dine emneklynger, skal du have en idé om, hvor hvert indlæg falder under brugerens intention. Generelt vil hovedparten af ​​dit blogindhold sandsynligvis være på den informative side.

Ud over brugerens intention skal ideationen for emneklynger baseres på nøgleord / sætninger med opnåelige søgevolumener. Lad os for eksempel sige, at du for nylig har lanceret en rejse- og fritidsblog og skriver et indlæg om ferie til Irland – under dit søjleindhold med titlen “Rejse til Europa.”

Hvis du ser på søgevolumen for udtrykket rejse til Irland, ser du på 12.100 / måned.

søgevolumen

Derudover ville du forsøge at outrank steder som The Lonely Planet, Ireland.com, Ireland Before You Die, og et par andre steder som Nomadic Matt – et af de øverste domæner i den (overbefolkede) rejsebloggingsindustri.

Så dette ville ikke være en god ide for en emneklynge – i det mindste ikke lige nu.

I stedet skal du blive mere specifik. Start med udtrykket rejse til Irland, lad os se på nogle relaterede søgeord og sætninger:

relaterede søgeord og sætninger

I betragtning af søgemængderne er du meget klogere at oprette din emneklynge omkring søgeord som:

 • rejser til Irland fra USA (170 / måned)
 • rejse til Irland med et budget (320 / måned)
 • Bedste måde at besøge Irland (90 / måned)

Eller du kan blive endnu mere lokal med nøgleord som:

 • Dublin guidebog (70 / måned)
 • Rute i Dublin 1 dag (70 / måned)

Nøglen er at begynde at oprette dine klynger med de lavt-hængende frugt-nøgleord.

Når du begynder at få rangordninger for nøgleord og sætninger med super små søgevolumener (typisk under 100 / måned), kan du langsomt begynde at målrette relaterede søgeord med højere søgevolumen i efterfølgende poster – hvilket fører til mit næste punkt!

Arbejder din vej op

Måske er hovedårsagen til, at emneklynger er så vigtige, at de er en del af en langsigtet ramme, der involverer beregnede trin for at opnå højere søgerangeringer.

Lad os komme i fuld cirkel med indholdseksemplet på ¬ e-handel-søjlen (22.000 / måned).

Tænk på udviklingen af ​​emneklynger som dominos. Du starter med en lille domino, der banker ned en lidt større domino, der banker ned en endnu større domino, og så videre.

Den første domino er et indlæg, der forsøger at rangere efter et nøgleord med en lille søgevolumen. Lad os sige, det er til nøgleudtrykket e-handelstips til små virksomheder (10 / måned). Når dit indlæg begynder at få placeringer på SERP’erne, kan du derefter prøve at slå den næste domino, der er lidt større med det næste indlæg.

Af hensyn til eksemplet kan dette være et indlæg, der er målrettet mod nøgleordet Shopify designtips (30 / måned). Når du begynder at få placeringer for denne nøglefrase, kan din næste emneklynge målrette mod en større som innovativ e-handelsideer (140 / måned).

Disse stillinger bør ideelt set forbindes under søjleindholdet og skrives på en måde, der har gensidig relevans for hinanden. Herfra kan du gradvist slå større og større dominoer ned, indtil du (best case-scenarie) er et bona fide e-handelskraftværk i Google’s øjne.

Afhængig af hvor bredt dit søjleindhold er, vil dette sandsynligvis tage en hel del tid og en enorm indsats for at skabe masser af SEO-venligt indhold af høj kvalitet. Rom blev ikke bygget på en dag, og dine søgerangeringer vil heller ikke være!

Over til dig

Uanset din niche kan brug af emneklynger gøre vidundere for SEO-værdien på dit websted. Ikke kun vil det hjælpe dig med at få værdifulde søgerangeringer, men det er også en guldmin for emne-ideation og generel kreativ retning – selv når din forfatters blok er som værst!

Forhåbentlig har denne guide givet dig en god idé om, hvordan du begynder at vinde de placeringer, du fortjener, og sikre dig, at hvert stykke indhold, du opretter, bevæger sig i den rigtige retning!

Forfatter Bio:

Vishalsinh Mahida er en Content Marketing Analyst på E2M. Han er dygtig til at implementere nyt strategier for indholdsmarkedsføring og alt det andet, der falder ind under paraplyen. Han har tidligere hjulpet topmærker som Axis Bank, Fox Star, IIFL og mere med implementering af adskillige strategier for kundens engagement. På sin fritid foretrækker han at udforske nye rejsedestinationer. Forbindelse med ham når som helst på LinkedIn!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me