Aiheklustereiden käyttö on kuuma trendi SEO- ja blogimaailmassa nykyään. Oikein hyödynnettynä tämä taktiikka voi tehdä ihmeitä tuodakseen vaikuttavia liikennemääriä verkkosivustolle.

Blogi voi palvella monia eri tarkoituksia. Olipa kyse näyttelystä alan asiantuntemukselle, tuotteiden / palveluiden mainostamiselle tai yksinkertaisesti tyydyttääksesi rakkautesi kirjoittamiselle, kaikki blogisuppilon suunnat yhdeksi päätavoitteeksi: aseta niin monien kiinnostuneiden silmämunien eteen kuin mahdollista.

Tämä on jokaisen Internet-blogin yleinen, loputon tehtävä. HubSpotin mukaan, Yli puolet markkinoijista sanoo, että blogin luominen on heidän tärkein saapuvan markkinoinnin painopistealue!

Ellet halua blogin toimivan henkilökohtaisena päiväkirjana, viestit on optimoitava hakukoneille. Siellä on tonnia erilaisia ​​SEO-strategioita siellä tätä varten (ihmiset ovat kirjoittaneet kirjoja tästä aiheesta). Yksi kokeiltuimmista taktiikoista blogin liikenteen saamiseksi on aiheiden klusterointi.

Mikä on aiheiden klusterointi?

Aiheklusterointi on tehokas SEO-menetelmä, johon liittyy linkitettyjen artikkeleiden luominen yleisen, kattava aiheen ympärille, joka tunnetaan nimellä “pylvässisältö”.

Pilari-sisältö on keskittynyt erittäin laajoihin avainsanoihin, joilla on suuret hakumäärät. Seuraavien luomiesi artikkeleiden tulisi liittyä tähän pylvään sisältöön yksityiskohtaisemmalla, tarkennetulla tiedolla. Näitä artikkeleita kutsutaan aiheklusteriksi.

Oletetaan esimerkiksi, että pylvässisältösi koskee mielekästä meditaatiota. Aihekokonaisuus, joka kuuluu tähän sateenvarjoon, saattaa olla ”X-tapainen tietoinen meditaatio auttaa torjumaan opiaattiriippuvuutta”. Aiheklusterit tulisi sitten yhdistää strategisesti takaisin pilarisi sisältöön.

Aihekokonaisuuslähde

Miksi aiheklusterit ovat tärkeitä?

Aiheklusterit palvelevat lukuisia toimintoja verkkosivustolla.

Ensinnäkin tapa, jolla linkität aiheklasterisi takaisin pilarin sisältöön, antaa hakukoneille paremman kuvan siitä, millainen verkkosivustosi on ja mitä arvoa se tarjoaa. Pohjimmiltaan: mitä kirjoitetummat aiheklasterit ovat blogissasi, sitä luotettavampia hakukoneet näkevät pylvään sisällön suhteen, ja puolestaan ​​paremmat sijoitukset aiheeseen liittyvissä hauissa.

Miksi aiheklusterit ovat tärkeitälähde

Toiseksi käyttäjien on helpompaa navigoida blogissasi ja saada kaikki tarvitsemansa tiedot. Muista aina, että Googlen (ja muiden hakukoneiden) algoritmeja kehitetään jatkuvasti ajattelemaan enemmän ihmisten käyttäjiä. Jos sivustosi helpottaa kävijöiden elämää löytää arvoa, se palkitaan.

Kolme aiheklusteria sidotaan erityisiin, saavutettaviin avainsanoihin, jotka liittyvät pylvään sisältöön. Oletetaan esimerkiksi, että ylläpidät verkkosuunnittelublogia. Sinulla voisi olla pylvässisältöä, joka keskustelee verkkokaupan harjoittamisesta. Ihannetapauksessa verkkokaupan liiketoiminta on avainsana, johon haluat sijoittua. Tämä termi on kuitenkin erittäin laaja ja sen hakumäärä on 22 000 / kk.

Sivuhuomautus: 75% Googlen hakijoista Älä koskaan mene sivulle yhden tuloksista.

Katsotaanpa tämä mielessä Googlen sähköisen kaupan yritys ja katso mitä tapahtuu:

Sijoitus ensimmäisellä sivulla

Sijoittaaksesi Googlen arvostetulla sivulla yhden sähköisen kaupan liiketoiminnan termiä varten, sisältösi nousee sivustoihin, kuten Shopify, Small Biz Trends, Oberlo ja Forbes. Niin uskomaton kuin blogiisi saattaa olla, on todennäköistä, että et ylitä näitä jättiläisiä milloin tahansa pian – jos koskaan!

Hyvä uutinen on, että se ei ole mahdotonta!

Joten miten sinun pitäisi lähestyä pitkää, tylsiä tehtävää sijoitusta erittäin laajoille hakutermeille?

Aiheklusterit!

Pilari-sisällön aiheiden valmistelu

Kuten nimestä voi päätellä, suunnittelemasi pylvässisältö pitää sisällään olennaisesti koko blogistrategian. Nämä ovat laajoja luokkia, joihin kaikki kirjoittamasi viestit kuuluvat ihanteellisesti.

Avainsanojen käytön suhteen pylvässisältö on se, missä tavoitat tähdet.

Oletetaan esimerkiksi, että olet täyden palvelun digitaalitoimisto, joka on erikoistunut lukuisiin verkkomarkkinoinnin muotoihin. Blogin tavoitteena on näyttää sekä käyttäjille että hakukoneille, että olet asiantuntija tekemässäsi toiminnassa. Sivustosi puolestaan ​​saa korkean sijoituksen asiaankuuluvissa hauissa, ihmiset näkevät viestisi ja viimeinkin tiedustelevat palveluistasi.

Digitaalisena toimistona pylväsaiheesi voivat olla esimerkiksi SEO, sisältömarkkinointi, tekstisuunnittelu, sosiaalinen media, napsautuksesta maksaminen, verkkosuunnittelu jne. Näillä aiheilla tulisi olla suuria hakumääriä ja paljon potentiaalia laajentua.

Avainsanoihin keskittyneet pylväsaiheet näyttäisivät todennäköisesti olevan noin:

 • Mikä on hakukoneoptimointi?
 • Mikä on sisältömarkkinointi?
 • Lopullinen opas tekstisuunnitteluun
 • Sosiaalisen median taiteen hallitseminen
 • Maksa napsautuksella: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Toistan, et todennäköisesti näe arvostettuja sijoituksia näille viesteille milloin tahansa pian. Tämän pylvään sisällön tarkoituksena on olla kytkettävissä jokaiselle kirjoittamasi rakeisen sisällön palalle, joka kuuluu näiden pitkien sateenvarjotyyppisten viestien alle.

Jos katsot suuria markkinointiin liittyviä verkkosivustoja, näet aiheiden klusterointitaktiikan työssä.

Otetaanpa porukka sosiaalisen median tarkastajassa:

aiheiden klusterointitaktiikkalähde

Voit nähdä, että heidän blogiosa on jaettu pylvässisällöllä F: n ympärilleacebook-mainokset, Facebook-markkinointi, Instagram-markkinointi, LinkedIn-markkinointi, YouTube-markkinointi, ja Sosiaalisen median markkinointi.

Jos napsautat ”Facebook-mainokset,”Sinua tervehtii SUPER-pitkä muotoinen viesti, joka on täynnä sisäisiä pk-linkkejä eri viesteihin, jotka kuuluvat Facebook-mainosten alueeseen – tai aihekokonaisuuksiin..

Facebook-mainoksetlähde

Huomaat myös, että tällä pylvässisällöllä on aikaleima, joka juontaa juurensa toukokuuhun 2019. Pylvässisältö on kuin emoalus kaikelle siihen liittyvälle sisällölle. Sitä tulisi päivittää jatkuvasti tuoreimmalla datalla, esimerkkeillä, vinkillä ja muulla aiheeseen liittyvällä tavalla.

Idea aiheklusterille

Luomasi aiheklasterit ovat sisältöomaisuuksia, jotka toimivat eturintamassa rakkauden saamiseksi hakukoneilta. Niiden tulisi olla mieluiten erittäin tarkka ja selkeä käyttäjän tarkoitus.

Mukaan a white paper STAT: ltä, on olemassa neljä erillistä käyttäjän aikomustyyppiä, jotka määrittävät kuinka Google näyttää tulokset SERP: issä.

 1. Tietoja – Käyttäjä etsii vastauksia kysymyksiinsä asiakasmatkan alussa – blogiviestit, jotka antavat vinkkejä, miten-tietoja, oppaita jne. Yleisiä avainsanoja tämän tyyppiselle käyttäjän tarkoitukselle olisi: kuka, mitä, missä , miten, opas, vinkkejä, esimerkkejä, oppia, ideoita ja niin edelleen.
 2. Kaupallinen – Käyttäjä on syventynyt tietyn tuotteen tai palvelun tutkimukseen. Blogin kannalta tämä on todennäköisesti vertailutietoja, arvosteluita, tapaustutkimuksia jne. Tämän tyyppisille käyttäjän tarkoituksille yleisiä avainsanoja olisivat: alkuun, parhaaseen, arvosteluihin, vertailuun jne..
 3. Transaktionaalinen – Käyttäjä on lähellä asiakasmatkan loppua ja on valmis ostamaan. Avainsanat tämän tyyppiselle aikomukselle olisivat: ostaa, hinnoittelu, halpa, alennus jne. Tämä on alue, jolla tavallisesti näit tytäryhtiömarkkinoinnista kiinnitettyjä luetteloita..
 4. Paikallinen – Käyttäjä etsii sisältöä tietystä maantieteellisestä alueesta. Nämä viestit voivat mahdollisesti kuulua informatiivisen, kaupallisen tai tapahtumakäyttäjän tarkoitukseen, jonka avainsanat liittyvät tiettyyn kaupunkiin tai alueeseen.

Kun luot aiheklustereita, sinulla on oltava käsitys siitä, mihin kukin viesti kuuluu käyttäjän tarkoitukseen. Yleisesti ottaen suurin osa blogisi sisällöstä on todennäköisesti informatiivisella puolella.

Käyttäjä aikomuksen lisäksi aiheklasterien ajatuksen on perustuttava avainsanoihin / lauseisiin, joilla on saavutettavissa olevat hakumäärät. Oletetaan esimerkiksi, että olet äskettäin käynnistänyt matka- ja vapaa-ajan blogin ja kirjoitat postia lomasta Irlantiin – pylväsosi alla, jonka otsikko on ”Matkailu Eurooppaan”.

Jos tarkastelet termiä matkustaa Irlantiin, hakumäärä on 12 100 kuukaudessa.

hakumäärä

Lisäksi yrität ylittää sivustoja, kuten The Lonely Planet, Ireland.com, Ireland Before You Die, ja muutamia muita sivustoja, kuten Nomadic Matt – yksi (ylimääräisen) matkailublogiteollisuuden suosituimmista verkkotunnuksista.

Joten tämä ei olisi hyvä idea aiheklusterille – ainakaan ei tällä hetkellä.

Sen sijaan sinun on tarkennettava. Katsotaanpa joitain aiheeseen liittyviä avainsanoja ja ilmauksia aloittamalla termi matkustaa Irlantiin:

aiheeseen liittyvät avainsanat ja ilmaukset

Hakumäärien perusteella olet paljon viisaampi luoda aihe klusterisi seuraavien avainsanojen ympärille:

 • matkustaminen Irlantiin Yhdysvalloista (170 / kuukausi)
 • matkustaa Irlantiin budjetilla (320 / kuukausi)
 • Paras tapa käydä Irlannissa (90 / kk)

Tai voit saada vielä enemmän paikallisia avainsanoilla, kuten:

 • Dublinin opaskirja (70 / kk)
 • Dublinin matkareitti 1 päivä (70 / kk)

Tärkeintä on aloittaa klusterien luominen matalalla roikkuvilla hedelmäavaimilla.

Kun alat saada sijoituksia avainsanoille ja lauseille erittäin pienillä hakumäärillä (tyypillisesti alle 100 / kk), voit hitaasti kohdistaa aiheeseen liittyviä avainsanoja korkeammalla hakumäärällä seuraavissa viesteissä – mikä johtaa seuraavaan kohtaani!

Työskentelet ylöspäin

Ehkä tärkein syy, miksi aihekeskittymät ovat niin tärkeitä, on, että ne ovat osa pitkän aikavälin kehystä, johon sisältyy laskettuja vaiheita korkeampien hakuosuuksien ansaitsemiseksi.

Tulkoon täysi ympyrä ¬e-kaupan liiketoiminnan pilarin sisällön esimerkillä (22 000 / kk).

Ajattele aihe klusterien etenemistä, kuten dominos. Aloitat pienestä dominosta, joka kaataisi hieman isomman dominoa, joka kaataa vielä suuremman dominoon ja niin edelleen.

Ensimmäinen domino on viesti, jolla yritetään sijoittaa avainsanalle, jolla on pieni hakumäärä. Oletetaan, että se on avainlausekkeen sähköisen kaupan vinkkejä pienille yrityksille (10 / kk). Kun viestisi alkaa saada sijoitusta SERP: issä, voit yrittää sitten lyödä seuraavaa dominoa, joka on hiukan isompi seuraavan viestin kanssa.

Esimerkin vuoksi tämä voisi olla viesti, joka kohdistuu avainsanan Shopify-suunnitteluneuvoihin (30 / kk). Kun alat saada sijoitusta tälle avainsanalle, seuraava aiheklusterisi voi kohdistaa suurempaan, kuten innovatiivisiin verkkokaupan ideoihin (140 / kuukausi)..

Nämä viestit olisi mieluiten kytkettävä toisiinsa pylvään sisällön alla ja kirjoitettava tavalla, jolla on molemminpuolinen merkitys toisilleen. Tästä eteenpäin voit vähitellen lyödä isompia dominoja, kunnes olet (paras tapaus) vilpittömästi toimiva sähköisen kaupan vahvistaja Googlen silmissä..

Riippuen siitä, kuinka laaja pylvässisältösi on, tämä vie todennäköisesti paljon aikaa ja valtavia pyrkimyksiä luoda tonnia korkealaatuista, SEO-ystävällistä sisältöä. Roomaa ei rakennettu päivässä, eikä hakutuloksesi tule myöskään!

Sinulle

Kapeasta riippumatta, aiheklusterien käyttö voi tehdä ihmeitä verkkosivustosi SEO-arvolle. Sen lisäksi, että se auttaa sinua saamaan arvokkaita hakutuloksia, se on myös kultakaivos aiheideoille ja yleiselle luovalle suunnalle – jopa silloin, kun kirjoittajan blokki on pahimmassa paikassa!

Toivottavasti tämä opas on antanut sinulle hyvän kuvan siitä, kuinka voit aloittaa ansaitsemiesi sijoitusten saamisen ja varmistaa, että jokainen luomasi sisältö liikkuu oikeaan suuntaan.!

Kirjailijan bio:

Vishalsinh Mahida on E2M: n sisältömarkkinoinnin analyytikko. Hän on taitava toteuttamaan uutta sisällön markkinointistrategiat ja kaikki muu, joka kuuluu tuon sateenvarjon alle. Hän on aiemmin avustanut huippubrändejä, kuten Axis Bank, Fox Star, IIFL ja muita, useiden asiakaskuntastrategioiden toteuttamisessa. Vapaa-ajallaan hän haluaa tutkia uusia matkakohteita. Ota yhteyttä hänen kanssaan milloin tahansa LinkedIn!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me