L’ús de clústers de temes és una tendència candent en el món del SEO i dels blocs. Si s’aprofita adequadament, aquesta tàctica pot fer meravelles per aportar números de trànsit impressionants per a un lloc web.

Un bloc pot servir amb moltes finalitats diferents. Ja sigui per mostrar l’experiència de la indústria, promocionar productes / serveis, o simplement per satisfer el vostre amor per escriure, totes les indicacions d’embut de blocs en un objectiu subjacent: col·loca’t davant del major nombre possible de globus oculars interessats.

Aquesta és la missió comuna i sense fi per a cada bloc a Internet. Segons HubSpot, més de la meitat dels venedors diuen que la creació de blocs és la seva màxima prioritat de màrqueting entrant!

A menys que vulgueu que el vostre bloc funcioni com a diari personal, les publicacions han de ser optimitzades per als motors de cerca. N’hi ha tones de diferents estratègies de SEO aquí per fer-ho (la gent ha escrit llibres sobre aquest tema). Una de les tàctiques més provades i veritables d’aconseguir trànsit de blocs és l’agrupament de temes.

Què és el Clúster de Tòpics?

La agrupació de tòpics és una potent metodologia de SEO que consisteix en la creació d’articles entrellaçats al voltant d’un tema general i generalitzat, conegut com a “contingut del pilar”.

El contingut del pilar es centra en les paraules clau molt àmplies amb grans volums de cerca. Els articles posteriors que creeu han de relacionar-se amb aquest contingut del pilar amb informació més granular i centrada. Aquests articles es coneixen amb el nom de “clústers de temes”.

Per exemple, digueu que el contingut del vostre pilar tracta de meditació conscient. Un clúster de temes que es troba dins d’aquest paraigua pot ser “X maneras que la meditació intel·ligent ajudi a combatre l’addicció als opiáceos”. Els clústers de temes han de vincular-se estratègicament amb el contingut del vostre pilar.

Agrupació de Tòpicsfont

Per què són importants els clústers de temes?

Els clústers de temes serveixen nombroses funcions en un lloc web.

Per una banda, la manera d’enllaçar els clústers de temes amb el contingut del pilar proporciona als motors de cerca una millor idea del que és el vostre lloc web i del valor que proporciona. En essència, els clústers de temes més ben escrits tinguin al bloc, més creïbles veuen els motors de cerca en relació amb el contingut del pilar i, a la vegada, millor classificat en les cerques relacionades.

Per què són importants els clústers de temesfont

En segon lloc, facilita als usuaris navegar pel vostre bloc i obtenir tota la informació que necessiten. Recordeu-ne sempre, els algorismes de Google (i els altres motors de cerca) s’afinen constantment a pensar més com a usuaris humans. Si el vostre lloc facilita la vida als visitants per trobar valor, es recompensarà.

Tres, els clústers de temes estan relacionats amb paraules clau específiques i assolibles relacionades amb el contingut del pilar. Per exemple, diguem que teniu un blog de disseny web. Podeu tenir un contingut de pilar que discuteix sobre la gestió d’un negoci de comerç electrònic. L’ideal és que el negoci de comerç electrònic sigui una paraula clau en què vulgueu classificar-la. Tot i això, aquest terme és molt ampli i té un volum de cerca de 22.000 / mes.

Nota lateral: El 75% dels cercadors de Google no aneu mai a la pàgina un dels resultats.

Tenint això en compte, analitzem el negoci de comerç electrònic de Google i veure què hi surt:

Rànquing a la primera pàgina

Per classificar a la prestigiosa pàgina de Google el terme comerç de comerç electrònic, el vostre contingut augmentarà en llocs com Shopify, Small Biz Trends, Oberlo i Forbes. Per molt fantàstic que sigui el vostre bloc, el més probable és que no superareu aquests gegants tan aviat com mai!

La bona notícia és que no és impossible!

Llavors, com heu d’aproximar-vos a la llarga i tediosa tasca de classificació per a termes de cerca super amplis?

Cúmuls de temes!

Preparació dels temes del contingut dels pilars

Com el seu nom indica, el contingut del pilar que plantegeu es basa fonamentalment en tota la vostra estratègia de bloc. Aquestes són les àmplies categories en què recauen de manera ideal totes les publicacions en què escriviu.

Pel que fa a l’ús de paraules clau, el contingut del pilar és el lloc per on trobareu les estrelles.

Per exemple, diguem que sou una agència digital de servei complet especialitzada en nombroses formes de màrqueting en línia. L’objectiu del vostre bloc és mostrar tant als usuaris com als motors de cerca que sou un expert en el que feu. Al seu torn, el vostre lloc té una alta classificació en les cerques rellevants, les persones veuen les vostres publicacions i, en definitiva, informen sobre els vostres serveis.

Com a agència digital, els vostres temes pilars podrien ser àrees com SEO, Màrqueting de contingut, redacció, Mitjans socials, pagament per clic, Disseny web, etc. Aquests temes haurien de tenir grans volums de cerca amb moltes possibilitats per ampliar-los..

Els temes del pilar centrats en paraules clau probablement semblen:

 • Què és l’optimització de motors de cerca?
 • Què és el màrqueting de contingut?
 • La guia definitiva de redacció
 • Dominar l’art dels mitjans de comunicació social
 • Pagament per clic: tot el que heu de saber

Per reiterar-ho, és probable que no vegeu aviat classificacions de prestigi per a aquestes publicacions. L’objectiu d’aquest contingut del pilar és que es pugui enllaçar per a qualsevol tros de contingut granular que escrigui que es troba dins d’aquestes llargues publicacions de tipus paraigua.

Si observeu els grans llocs web relacionats amb el màrqueting, veureu la tàctica de agrupació del tema en funcionament.

Anem a recórrer al Social Media Examiner:

tàctica d’agrupament de temesfont

Podeu veure que la seva secció de blocs està dividida per contingut del pilar al voltant de Fanuncis acebook, màrqueting de Facebook, màrqueting d’Instagram, màrqueting de LinkedIn, màrqueting de YouTube, i Màrqueting de Mitjans Socials.

Si feu clic a “Facebook Ads,”Us reben una publicació SUPER de forma llarga plena d’enllaços interns per a pimes a diferents publicacions que es troben en l’àmbit d’anuncis de Facebook o els clústers de temes.

Facebook Adsfont

També notareu que aquest contingut del pilar té una marca de temps que es remunta al maig del 2019. El contingut del pilar és com el vaixell mare per a tot el contingut relacionat. S’hauria d’actualitzar contínuament amb les dades, exemples, consells i qualsevol cosa més rellevant per al tema.

Ideació per a agrupacions de temes

Els clústers de temes que creeu són els vostres elements de contingut que treballen en les primeres línies per obtenir amor als motors de cerca. Idealment, aquests haurien de ser molt específics amb una clara intenció dels usuaris.

Segons una llibre blanc de STAT, Hi ha quatre tipus diferents d’intencions dels usuaris que determinen com Google mostra els resultats a les SERPs.

 1. Informatiu – L’usuari busca respostes a les seves preguntes al començament del viatge del client: publicacions de bloc que ofereixen informació “Consells”, “Com fer”, guies, etc. Paraules clau habituals per a aquest tipus d’intencions de l’usuari seria: qui, què, on , com, guiar, consells, exemples, aprendre, idees, etc..
 2. Comercial – L’usuari està profunditzant en la seva investigació sobre un determinat producte o servei. Pel que fa a un bloc, és probable que es tracti de fragments de comparació, ressenyes, estudis de casos, etc. Les paraules clau habituals per a aquest tipus d’intencions dels usuaris serien: superior, millor, ressenyes, comparacions, etc..
 3. Transaccional – L’usuari s’acosta al final del viatge del client i s’està preparant per comprar. Les paraules clau per a aquest tipus d’intencions serien: comprar, fixar preus, econòmics, descomptar, etc. Aquest és l’àmbit en què normalment veieu llistats de màrqueting d’afiliació.
 4. Local – L’usuari està buscant contingut sobre una determinada zona geogràfica. Aquestes publicacions podrien pertànyer a una intenció informativa, comercial o transaccional dels usuaris, de les quals les paraules clau estan relacionades amb una determinada ciutat o regió..

Quan creeu els clústers de temes, haureu de tenir una idea de la ubicació de cada publicació sota la intenció de l’usuari. En termes generals, el gruix del contingut del vostre blog probablement estarà relacionat amb la informació.

A més de la intenció dels usuaris, la ideació per a clústers de temes s’ha de basar també en paraules clau / frases amb volums de cerca assolibles. Per exemple, diguem-ne que vas llançar recentment un bloc de viatges i oci i estàs escrivint una publicació sobre vacances a Irlanda, al contingut del seu pilar titulat “Viatge a Europa”.

Si observeu el volum de cerca del terme viatge a Irlanda, esteu veient 12.100 / mes.

volum de cerca

A més, estaria intentant superar llocs com The Lonely Planet, Ireland.com, Ireland Before You Die i alguns altres llocs com Nomadic Matt, un dels dominis més destacats de la indústria de blocs de viatges (superpoblats)..

Per tant, aquesta no seria una bona idea per a un clúster de temes, almenys no ara mateix.

En canvi, cal que us especifiqueu. A partir del terme viatge a Irlanda, analitzem algunes paraules clau i frases relacionades:

paraules clau i frases relacionades

Tenint en compte els volums de cerca, sou molt més savis per crear el vostre clúster de temes al voltant de paraules clau com:

 • viatjar a Irlanda des dels EUA (170 / mes)
 • viatjar a Irlanda amb un pressupost (320 / mes)
 • La millor manera de visitar Irlanda (90 / mes)

O podeu obtenir més localitat amb paraules clau com:

 • Llibre de guies de Dublín (70 / mes)
 • Itinerari de Dublín 1 dia (70 / mes)

La clau és començar a crear els seus clústers amb les paraules clau de fruites que pengen poc.

Quan comenceu a obtenir rànquings per a les paraules clau i les frases amb volums de cerca molt petits (normalment menys de 100 / mes), podeu començar a orientar les paraules clau relacionades amb volums de cerca més elevats en publicacions posteriors, que condueixen al següent punt.!

Treballant el teu camí

Potser la raó principal per la qual els clústers de temes són tan importants és que formen part d’un marc a llarg termini que inclou passos calculats per obtenir rànquings de cerca més alts.

Anem a cercar amb l’exemple de contingut de pilar de negoci de comerç electrònic (22.000 / mes).

Penseu en la progressió de grups temàtics com ara dominos. Comença amb un domino minúscul que enderroca un dòmino lleugerament més gran, que enderroca un dòmino encara més gran, etc..

El primer dominó és una publicació que intenta classificar-se per a una paraula clau amb un volum de cerca reduït. Diguem que és per a la frase clau consells de comerç electrònic per a petites empreses (10 / mes). Una vegada que la publicació comenci a obtenir rànquings als SERPs, podeu intentar superar el següent dominó que serà una mica més gran amb la propera publicació.

A títol d’exemple, es podria tractar una publicació que tingui com a objectiu la paraula clau suggeriments de disseny Shopify (30 / mes). Quan comenceu a obtenir rànquings per a aquesta frase de teclat en concret, el vostre clúster temàtic podria orientar-se a un de més gran, com ara idees innovadores de comerç electrònic (140 / mes).

Aquestes publicacions haurien d’estar perfectament relacionades amb el contingut del pilar i s’han d’escriure de manera que tinguin rellevància mútua entre elles. A partir d’aquí, podreu enderrocar gradualment dominó més gran fins que sigueu (el millor dels casos) una botiga de comerç electrònic de bona fe als ulls de Google.

Segons l’amplitud del contingut del vostre pilar, això probablement necessitarà molt de temps i un esforç enorme per crear tones de contingut d’alta qualitat i SEO. Roma no va ser construïda en un dia ni a la vostra classificació!

Més a Tú

Independentment del vostre nínxol, l’ús de clústers de temes pot fer meravelles pel valor SEO del vostre lloc web. No només us ajudarà a obtenir rànquings de cerca valuosos, sinó que també és una mina d’or per a la ideació de temes i la direcció creativa general, fins i tot quan el bloc del vostre escriptor està en el pitjor.!

Esperem que aquesta guia us hagi donat una bona idea de com començar a obtenir els rànquings que us mereixeu i assegurar-vos que cada contingut que creeu es mou en la direcció correcta!

Autor bio:

Vishalsinh Mahida és analista de màrqueting de continguts d’E2M. És un expert en la implementació de nous estratègies de màrqueting de contingut i tota la resta que caigui sota aquest paraigua. Anteriorment ha assistit a marques més importants com Axis Bank, Fox Star, IIFL i més en la implementació de diverses estratègies de compromís amb els clients. En el seu temps lliure, prefereix explorar noves destinacions de viatges. Connecteu-vos amb ell en qualsevol moment LinkedIn!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me