L’optimització de motors de cerca (SEO) és l’ànima i el cor d’impulsar un lloc web amb el màxim nivell d’èxit. Tot i això, el dinamisme de SEO dificulta el seguiment de vegades. El 2019 va ser fantàstic per a SEO. Les noves tendències, eines i actualitzacions inundaven regularment la indústria.

Optimització del Motor de Cerca

De cara a l’any vinent, els experts del sector ja han treballat en la introducció últimes tendències de SEO per al 2020. Si voleu saber més coses sobre les tendències i tècniques de SEO, podeu resumir algunes de les mateixes aquí. Per tant, aplegueu-vos i prepareu-vos per adoptar aquestes tendències per obtenir un millor rendiment del vostre lloc web i, finalment, del vostre negoci.

També, Llegiu Eines de SEO gratuïtes que utilitzen tots els experts.

Tendència 1: utilitzar l’optimització de la cerca de veu

Optimització de la cerca de veu

Tot i que és necessàriament una tàctica de SEO que va assolir el màxim rendiment el 2019, també s’estén a l’Any Nou. Per què? L’optimització de la cerca de veu no només és fàcilment accessible per a tothom, sinó que també està de moda. Amb Google Assistant, Siri i Alexa a la volta de la zona perquè la nostra vida diària sigui més còmoda, les persones opten per la cerca de veu en nombrosos llocs.

Durant els darrers anys es van realitzar diversos estudis i es va comprovar que més del 61% de la gent es troba còmoda fent cerques de veu, especialment en els seus dispositius mòbils. Tot i que el 17% de la població encara no està familiaritzat amb l’ús d’aquesta tecnologia, només el 14% no s’està còmode en utilitzar-la.

Un altre estudi ha descobert que el 55% dels adolescents i el 41% dels adults fan cerques de veu diverses vegades diàriament. Quan es tracta d’empreses, més del 46% de les empreses utilitzen l’optimització de la cerca de veu per trobar altres negocis locals.

Per assegurar-vos que utilitzeu adequadament l’optimització de la cerca de veu, heu d’optimitzar la vostra cerca local. La inserció de paraules clau orientades a geo ajuda a crear una base de clients més fidel i robusta.

Per obtenir un rang més alt a les consultes de cerca de veu, heu de fer que el vostre lloc web sigui amigable per a mòbils i estigui adequadament integrat amb la tecnologia de cerca de veu. Google sempre optimitza els llocs que són mòbils.

Dades interessants:

 • El 50% de totes les cerques es basaran en veu alta fins al 2020

Tendència 2: Desenvolupar contingut de qualitat

Sens dubte, has sentit parlar de la frase “El contingut és rei”. Però saps per què es posa tant èmfasi? La raó és simple: la gent llegeix els blocs per obtenir respostes que aporten valor a les seves vides i resol fonamentalment els seus problemes. Així, la necessitat de desenvolupar contingut de qualitat que comprometi els lectors.

Desenvolupar contingut de qualitat

Un bon contingut aporta més lectors als vostres llocs i els dóna una raó per mantenir-se una estona més. Això, al seu torn, millora el seu rendiment de SEO.

Tanmateix, per atreure més lectors, és fonamental que es produeixi contingut de gran qualitat. El vostre públic hauria de poder connectar-se amb la marca i els vostres blocs serveixen com a mitjà ideal. També us heu de centrar a escriure contingut de format llarg, com a mínim, 1840 paraules, perquè funciona millor amb els motors de cerca. No només els continguts de forma llarga són més atractius, sinó que també funcionen adequadament en termes de SEO.

Un contingut de forma llarga de qualitat té més possibilitats de classificar-se en els motors de cerca. A més, aquests obtenen més accions a les xarxes socials que les versions més curtes. A més, els blocs que inclouen representacions visuals com infografies, vídeos i imatges també funcionen millor en SEO. Formeu el contingut en funció del viatge del comprador i del contingut personalitzat.

Per tant, centrar-se en l’elaboració de contingut de forma llarga de qualitat serà una de les tendències que els experts de SEO haurien de tenir en compte el 2020.

Dades interessants:

 • El 84% dels clients / clients busquen marques que produeixen contingut educatiu i atractiu

També llegiu:

 • Eines de blocatge: tothom necessita el 2020
 • 4 passos fàcils per aconseguir noves idees de contingut dels vostres competidors

Tendència # 3: Objectiu de fragments d’alta classificació

Objectiu de fragment de primer rang

Darrerament, si cerqueu una paraula clau determinada a Google, és probable que se us mostri un fragment del lloc web més ben classificat per a la mateixa paraula clau. En lloc de només mostrar el lloc número 1, Google ha començat a mostrar bits destacats. Els venedors anomenen aquest lloc “posició zero”.

Els experts de SEO ara volen classificar-se mitjançant paraules clau específiques, per tant, guanyant un fragment destacat a la primera pàgina de Google.

Tot i això, per obtenir un fragment destacat a la part superior de la pàgina, heu de millorar el vostre joc de SEO.

Un estudi va revelar que es mostren fragments amb contingut que es troba entre els 10 primers resultats. Més a prop, el 90,1% de les peces destacades estan extretes de contingut que es troba dins de les 5 primeres posicions. Per tant, és necessari utilitzar les tècniques SEO adequades i crear un contingut alt i valuós.

Un altre estudi realitzat per SEMrush va posar de manifest que dels 6,9 milions de fragments i gairebé 80 milions de paraules clau, només el 7% d’aquests eren genèrics. El 41,59% de les paraules clau inclouen preguntes i els fragments de classificació contenen una resposta a les mateixes. Si feu servir paraules clau de preguntes, augmenteu el 480% les probabilitats d’obtenir fragments destacats. Per tant, l’ús de les paraules clau adequades i l’elaboració del contingut adequat també us pot ajudar a guanyar un fragment.

Guanyeu un fragment destacat

Un altre truc per guanyar un fragment seria organitzar el contingut mitjançant etiquetes H2 i H3 (subseccions). Si utilitzeu números i vinyetes, el contingut pot tenir un format i més presentable.

Els fragments destacats són una manera senzilla però eficaç d’impulsar el vostre SEO.

Dades interessants:

 • Els llocs web amb un fragment destacat van augmentar un 516% les taxes de clics (CTR).

Tendència # 4: arrelament per a la intel·ligència artificial

Arrel d’intel·ligència artificial

En els darrers anys, es va augmentar l’ús de la Intel·ligència Artificial (AI), que s’ha convertit en millor i accessible. Alimentat per agents de xat i ajudants de l’AI, aprofitant-los per al creixement del vostre lloc web pot obtenir resultats positius. Chatbots i AI poden permetre que la vostra empresa es connecti amb altres usuaris fins i tot després de l’horari de treball oficial, augmentant així l’abast de la vostra marca.

El servei de xat de xat 24 × 7 facilita que les empreses facin respostes puntuals als correus electrònics o a les consultes de clients que arribin a hores estranyes, sense necessitat d’ajuda humana. Això valida només l’ús de xats de xat i AI. A més, la instal·lació de chatbots i AI és rendible i permet, a més, reduir la pressió sobre els empleats.

Amb la introducció de xats de xat i IA al lloc web de la vostra marca, feu que tot el procés sigui més automatitzat, proporcionant als usuaris la guia adequada per navegar pel lloc en el moment adequat. L’AI i els bots de xat també poden orientar el viatge del visitant a través del viatge del comprador, aconseguint, finalment, més conversions.

Per tant, hauríeu d’utilitzar la Intel·ligència Artificial i integrar-la amb les vostres tècniques de SEO a l’Any Nou.

Dades interessants:

 • El 72% dels líders empresarials considera que la Intel·ligència Artificial és un avantatge per a la majoria de les empreses

Tendència 5: comprensió de RankBrain

L’èmfasi en RankBrain serà una de les principals tendències de SEO per al 2020. RankBrain és l’algorisme bàsic utilitzat per Google que es centra en servir millor els usuaris amb resultats de cerca objectius. El 2015, funcionaris de Google havien revelat que RankBrain és el tercer indici més important del rànquing.

Comprensió de RankBrain

Sovint, les persones utilitzen consultes complexes i de cua llarga a Google. RankBrain interpreta aquestes consultes i les tradueix per optimitzar els resultats de la cerca. Analitza preguntes no relacionades per trobar semblances entre elles, cosa que afavoreix la comprensió futura de cerques complexes i troba temes relacionats.

RankBrain ja és intel·ligent i, com més dades recopili, més ràpid es produeix en proporcionar intencions de cerca.

Normalment analitza sinònims i termes relacionats de la consulta de cerca original i examina altres pàgines amb les paraules associades. Això li permet proporcionar resultats a la persona molt optimitzats.

A continuació, l’algoritme analitza els bons resultats mitjançant factors com ara la taxa de rebot baixa, els temps de permanència més llargs i les taxes de clics més elevades per reduir encara més la intenció de cerca.

Aquesta és la raó per la qual comprendre RankBrain i utilitzar-lo al vostre avantatge és vital per a un bon SEO. Els més experimentats experts SEO optimitzen així les meta descripcions de cada pàgina web i la fan més atractiva que obté més clics, augmentant la classificació de la pàgina a canvi.

Una altra manera d’utilitzar RankBrain al vostre avantatge seria augmentar la usabilitat de la pàgina i millorar l’experiència de l’usuari. Com més temps passin a la vostra pàgina, millor serà la possibilitat de ser reconegut per RankBrain.

Dades interessants:

 • Google rep al voltant de 3.000 milions de cerques cada dia, de les quals el 15% de les cerques són noves a RankBrain

Resumir

Les tendències de SEO que cal tenir en compte el 2020 inclouen:

 • Aprofitar l’optimització de la cerca de veu
 • Desenvolupar contingut de qualitat
 • Objectiu de fragments destacats a Google
 • Utilitzant la Intel·ligència Artificial per arribar més lluny
 • Comprendre i utilitzar l’algorisme RankBrain

Al ser un aspecte essencial perquè els llocs web es notin, el SEO és dinàmic i està en constant evolució. Per tant, per seguir sent rellevants, és important mantenir-se al dia amb tots aquests canvis. Les tendències del SEO el 2020 són essencialment una extensió del que estava tendint aquest any. No obstant això, a mesura que es fan més actualitzacions diàries, també us heu d’actualitzar.

Només heu de tenir en compte les tendències esmentades anteriorment i podreu esculpir fàcilment el futur del SEO i, finalment, del vostre negoci.

Llegiu també:

 • Millors complements de SEO per a llocs web de WordPress
 • Millor programari d’anàlisi de SEO per al vostre lloc web
 • Com accelerar el procés d’indexació d’un lloc web?
 • 30 errades de SEO que poden matar els rànquings de llocs web el 2020
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me