Това днес се превърна в тенденция.

Събуждайки сигнала за транзакция, който не сте инициирали, установявайки, че вашите лични данни някъде са онлайн. Дори открихте, че някой е променил паролата към вашия акаунт в Bitcoin.

Ако някога е имало нужда да научите бойните изкуства за спиране на хакери, сега е моментът.

Колко сте сигурни в интернет?

Няма нищо досадно и оскверняващо, тъй като поверителността и информацията ви се продават на цена от 2 цента на всеки тъмна мрежа. Това е адекватен начин да се опише усещането за хакване. Това е разочароващо и неприятно, когато някой, от небето-знае-къде, влезе в акаунта ви. Хакерът също открадва вашите данни, вашите данни и други идентификационни данни, само за да докаже, че могат. Ето защо е много важно да се спре хакването и техните извършители.

9 интересни начина да гледате Cyberattack в реално време по целия свят

Проблемът

В последно време киберсигурността става все по-голяма загриженост сред организациите и агенциите за сигурност в света. Организираната престъпност придоби нова форма. Това е, което всички са познали като хакерство в кибер. Насочване към големи корпорации, компании, политици, лични банкови сметки, уебсайтове или, вашият Facebook акаунт.

Няма край на това, което хакер може да нахлуе.

Вашият въпрос сега е; Защо аз? За това няма пряк отговор.

Как можете да знаете какво се случва в съзнанието на престъпник? Истината е, че след като сте на техния радар, те продължават да атакуват, докато не изтеглят първа кръв. В зависимост от защитната ви структура, те могат да ви обезвредят, ако не сте нащрек.

Борбата срещу кибер престъпленията е тази, която изисква да полирате бронята си и да заточите мечовете си. Ако все пак сте ентусиаст от 14 век. Защитата от хакери и рядко хакване е жизненоважна за цифровото ви съществуване.

Вратичките във вашата сигурност

Въпреки че повечето хакери нямат образец за атаките си. Задължително е да разберете, че има някои опасни практики, които несъзнателно се включвате в интернет. Те застрашават и ви поставят в списъка с приоритети на хакера.

Повечето хора са като мед, който привлича пчелите, поради непроверените им ексцесии в интернет. Някои дейности онлайн просто крещят: „Ето ме!“.

По-долу са някои неща, които трябва абсолютно НЕ направете, когато сте онлайн.

Не позволявайте любопитството ви да се подобри от вас.

Повечето пъти хакерите влизат във вашето пространство чрез; непоискани изскачащи прозорци, спам съобщения, странно изглеждащи връзки или изображения, а понякога и чрез фалшиви реклами. Само едно щракване и това е всичко.

Не изтегляйте софтуер, в който не сте сигурни

Изтрийте това понятие; „Само защото е евтин и, или, безплатно, не означава, че не е добър.“ Това накара много нищо неподозиращи хора да загубят своите данни на хакери. По-добре е да вземете най-добрите продукти и софтуер от известни и надеждни разработчици, за всеки случай.

Не оставяйте данните си на публичен компютър

Това е много често срещана грешка, която хората правят. Понякога защото забравят. Друг път те не виждат просто уместността. Не познавате ума на хората, следователно пазете данните си.

Не забравяйте да излезете от акаунти

Това също е също толкова важно, колкото и останалите. Излизането от вашите акаунти държи натрапниците далеч. Особено банкови сметки и бизнес сметки. Не искате да се оставите на милостта на хакер.

Не бъдете прекалено нетърпеливи да оставяте личните си данни в „Cloud“.

Оставянето на личната ви информация онлайн е като пускане на галета за хакер, който да последва. Това е едновременно неразумно и опасно. Повечето хора са станали плячка за случаи на дублирана идентичност от това. Това не е нещо, което трябва да правите.

Понякога сте правили всичко както трябва, но все пак сте се хаквали. Повечето хора изобщо не идват онлайн. Все пак те са жертви.

Решението

И така, как наистина спирате рядкото хакване?

Първата стъпка е да разберете, че сте били хакнати. В повечето случаи хакерите не ви казват кога ви хакат или открадват вашите данни. От вас зависи да ги спрете в техните песни.

Най-добрите хакери крият своите цифрови отпечатъци. Но те оставят някои неща след себе си, така че знаете, че са били там.

Знаците на Telltale

Знаците са обобщени в следните точки:

 • Често пренасочване на онлайн търсения
 • Случайни и чести изскачащи прозорци
 • Паролите не са функционални
 • Сигнал за транзакции, които не сте направили
 • Антивирусът е деактивиран
 • Нежелани програми и софтуер
 • Съобщения за откуп
 • Честите системни сривове
 • Програми, които не сте инсталирали, се показват
 • Вашите акаунти в социалните медии имат свой собствен ум. Наистина ли!
 • Пари липсват от вашите сметки

Следващите стъпки

След като разпознаете тези знаци, следващото нещо е да се борите. Борбата с хакерите изисква високо ниво на интелигентност, хубави бойни планове и сигурен софтуер.

Вашите стратегии и планове могат да бъдат интеграция на повече от едно от тези решения. Това обаче е по-препоръчително.

Тези мерки са по-превантивни, отколкото лечебни. Така че, ако искате да спрете хакер, можете просто просто да следвате тези правила.

Бъдете актуални

Актуализирането на вашия софтуер и операционна система поддържа вашето устройство да работи оптимално. Освен това, той добавя исправления за сигурност за известни уязвимости.

Използвайте сложни пароли

Въпреки че не е лесно да използвате различни пароли, препоръчително е. Номерът за защита на паролата е използването на дълги сложни думи. Възползвайте се от мениджър на пароли като LastPass или някои други изброени тук. Красотата на използването на мениджър на пароли е, че можете да защитите своите онлайн акаунти със силна парола, но не е необходимо да ги помните.

Криптирайте всичко

Можете да шифровате вашия твърд диск със софтуер за криптиране на високо ниво. Освен това използвайте VPN като Щит за гореща точка или повече, изброени тук, за да криптирате вашите уеб данни и трафик. Можете да сърфирате в мрежата без откриване. Вашите файлове са в безопасност и сте обезопасени.

Само още няколко …

Използване на защитени мрежи

Защитата на вашите мрежи, рутери и WiFi също е от съществено значение. Това е проста стратегия, но също толкова ефективна. Настройването на защитени пароли предпазва нашествениците от вашата система.

Актуализирайте защитната си стена

Конфигурирането на вашата защитна стена е като изграждане на ограда с бетонни блокове. Лошата защитна стена най-вероятно ще предостави натрапници, достъп до вашата система. Настройката на вашата защитна стена ви дава предимство пред всеки хакер. Особено когато се прави правилно, вие блокирате всяко навлизане.

Може да помислите за използване McAfee пълна защита която включва лична защитна стена за вашите устройства.

Остани с мен…

Не се отегчавайте все още, имайте още малко да ви кажа.

Въпроси за сигурност

Задават се въпроси за сигурност, най-вече за да сте в безопасност. Но хакерите са измислили начин да нахлуят във вашите акаунти. Повечето от отговорите ви могат да се използват. Следователно е по-безопасно да надградите отговорите си. Можете да опитате да отговорите с несвързан сценарий. Например, „Къде е родното ви място?“ Вашият отговор може да бъде „Моят рожден ден.“ Просто опитайте нещо, за което никой никога няма да се сети.

Използване на Top Antivirus / Anti-malware

Избраният от вас антивирусен софтуер защитава вашата система от злонамерен зловреден софтуер. Той ви уведомява за предстоящи атаки и поддържа вашата охрана. Антивирусният софтуер се предлага с различни функции, създадени да ви предпазват от онлайн заплахи.

Отново можете да се доверите Продукти McAfee или Тор у дома Хеймдал Сигурност.

Използване на двуфакторна автентификация

Наистина не можете да бъдете прекалено внимателни. Когато става въпрос за защита на вашите данни, скрито асо е от ключово значение. Друг слой защита е интелигентен и ефективен. Също така е неочаквано. Затова е препоръчително да го използвате.

Архивирайте вашите данни

Важно е да имате архивен файл, за всеки случай. Хакер не се интересува дали вашите данни са частни или не. Или ако струва милиони. Създаването на архивен файл ви дава план Б, опция за връщане назад. Уверете се, че вашата резервна система е много сигурна и непроницаема. Някои надеждни разработчици правят доста добър резервен софтуер и приложения.

Бойната линия

Доказано е, че тези решения действат добре и ефективно. Изборът да се биете в тази битка е краен, зависи от вас.

Може да мислите, че това не е война, може би трябва да помислите два пъти. Светът загуби милиарди, за кибератаки и хакери. Наскоро мъж загубих много биткойн, струва милиони.

Може да сте следващият или някой, когото познавате.

Това е битка

Нека изясним този факт, хакерите са престъпници и не им пука. Защитата на себе си е съвсем проста, дръжте крадците навън и ще сте наред.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me