Измислянето на най-добрия хостинг доставчик е трудно, но финализирането на правилния хостинг план може да доведе до неудовлетвореност. Ако не знаете разликата между съществуващите опции за хостинг, това може да е причина за досадното ви поведение, когато избирате хостинг план. За да преодолеем това объркване, ще обсъдим още два обещаващи варианта за хостинг, VPS и Dedicated.

Следва въпросът каква е разликата между тези хостинг планове и какви са параметрите, които ги създават за уебсайтове. Ще обсъдим всички в следващите параграфи, но нека започнем с основните условия.

Какво е VPS?

VPS е съкращение от a виртуален частен сървър. Като цяло VPS е виртуална машина, което означава, че се използва като услуга и се доставя от интернет хостинг услугата. Освен това е запознато с името, наречено виртуален специализиран сървър (VDS).

VPS предлага надеждни хостинг услуги, както и по-сигурни & съвместими решения за вашите уебсайтове. Това е причината, тя се използва от множество потребители. Следователно е евтино от лизинг на цял сървър. Обикновено този вид хостинг се възприема от собственици на уебсайтове, които имат трафик на средно ниво и преминават лимита на споделени хостинг пакети и все още не изискват ресурсите на специален сървър.

Най-голямото предимство на VPS решенията е, че предоставя повече от хостинг услуга. За ефективността на бизнеса е много важно да имате повече от един хостинг план.

Да хвърлим малко светлина, за да разберем работата на VPS:

С използването на технология за виртуализация, вашият хостинг доставчик фиксира виртуален слой над операционната система. Виртуалните стени отделят сървъри в различни секции, така че за потребителя да е лесно да инсталира тяхната конкретна операционна система (ОС) и софтуер.

VPS е истински и частен сървър, тъй като на ниво OS разделя файлове в съответствие с изискванията на потребителя. С това действие вашите ресурси като дисково пространство, процесорни ядра са защитени и няма нужда да споделяте гарантирани ресурси с други.

Плюсове на VPS хостинг:

 • Това е бърз хостинг сървър, заедно с надеждни функции в сравнение с всеки друг хостинг сървър.
 • Ресурсите като памет или обработка се предоставят от сървъра и е гарантирано, че тези ресурси функционират точно, както и да останат стабилни без никакви колебания.
 • Вашият уебсайт няма да бъде засегнат, ако проблемите се генерират от други потребители на сървъра. Можете свободно да се насладите на дълголетието на вашия сървър.
 • С VPS сървъра ще получите суперпотребителски (root) достъп.
 • Висока степен на поверителност. Вашите важни файлове и бази данни се запазват от хакване от други потребители на сървъра.
 • Можете да се насладите на услугите за актуализиране, защото когато уебсайтът ви се разраства автоматично, сървърните ресурси като CPU, RAM и честотна лента ще бъдат прецизирани.

Минуси на VPS хостинг:

 • Това е по-скъп сървър в сравнение с споделения хостинг.
 • За точното управление на сървъра са необходими задълбочени технически познания.
 • Вашата сигурност може да бъде засегната, ако конфигурирате сървърите по неподходящ начин.

Какво е посветен хостинг?

Какво е посветен хостинг

Специален хостинг или посветен сървър е едно и също нещо. Това е вид интернет хостинг, при който клиентът наема или отдава под наем цял сървър и неговите ресурси. Следователно, пакетите за посветен хостинг зависят от типа хардуер и ресурси, които избирате.

Този хостинг план е идеален за уебсайтове на WordPress с по-голям трафик.

Предимства на посветен хостинг:

 • Secure: Посветеният е по-надежден хостинг, тъй като имате пълната власт да избирате хардуер, операционни системи и т.н. според вашия избор. В този случай нямате право да споделяте сървър с никой друг, следователно, куп потенциални заплахи се изкореняват. Яркият пример за това е, че ако някой акаунт е бил хакнат на споделен хостинг, а след това автоматично, всички други акаунти са хакнати, но със специален хостинг, този вид риск е забранен.
 • Гъвкава: Наличието на специален сървър означава, че можете да го използвате по всякакъв начин. Дава ви гъвкавост да инсталирате нов софтуер или програми, както и отговаря на условията за промяна на конфигурацията на сървъра. С други думи, вашият собствен сървър ви предоставя всички права да го контролирате във вашия стил.
 • ресурси: Всички ресурси и свързаност ще принадлежат само на вашия сървър. Никой друг участник не се забавлява с тези параметри.
 • По-добро изпълнение: Сървърът е най-добрият производител, тъй като може да се справи с хиляди клиенти един ден. Със собствените си ресурси можете да подобрите работата на вашия уебсайт. По този начин по-добър резултат ще бъде предсказан с работата ви.
 • Място за съхранение: Имате възможност да решите дисковото пространство и RAM паметта, които ви трябват, за да задоволите нуждите на клиента. Освен това не трябва да плащате никаква сума, ако не използвате конкретен ресурс.

Недостатъци на специален хостинг:

 • Огромна инвестиция: Специализиран хостинг е много по-скъп от другите хостинг планове. За да се приеме високото представяне, тази цена си струва. Затова е много важно да вземете предварително хостинг плана според търсенето на вашите клиенти.
 • ползваемост: Техническите знания са основното търсене, ако искате да поставите ръката си на специализиран сървър. Ако не сте опитни, е много трудно да се захванете на този сървър. Единствено асо асо може да инсталира софтуер, ежедневна поддръжка и е приложим за контрол на други задачи. Следователно, използваемостта му е малко трудна.

Разлика между VPS и специален хостинг

Ако сте обикновен потребител на споделен хостинг, е точното време да надстроите вашия хостинг план. Преди да се насочим към разликата между VPS и специализиран сървър, нека разгледаме някои основни понятия, които допълнително ще ви помогнат да разберете концепцията по-ясно.

На практика частен хостинг:

VPS е подобен на виртуалната реалност, сякаш сте притежавали малко пространство за общуване с други. VPS е успореден на споделен хостинг, в който наличните ресурси се споделят от множество уебсайтове. Ако сравните посветен и VPS хостинг, тогава има разлика в ограниченията, които се налагат на ресурсите.

Освен това разпределението на ресурсите е класифицирано по такъв начин, че един потребител не може да се възползва от ресурсите на друг. Яркият пример за това е, че ако притежавате апартамент, нямате право да влизате в чужда всекидневна и обратно.

Специализиран хостинг изцяло ви принадлежи:

Специализиран сървър е напълно разбираем от името си. Той е изцяло посветен да обслужва вашите услуги. По принцип ви се предлага празен сървър и можете да добавите каквото искате.

Специализиран сървър противоречи на споделен план, в който нямате контрол върху сървърната среда и VPS, в който имате малък контрол върху вашата среда. Така че в този сценарий, насочете пръст върху хардуера, чрез който можете да контролирате напълно софтуера, който е инсталиран на сървъра.

Искате да изучите повече за VPS и посветен хостинг, превъртете надолу.

Сравними характеристики на VPS и специален хостинг

Цена:

Няма съмнение в твърдението, че плановете на VPS са рентабилни в сравнение със специализирани сървъри. Това е така, защото, когато хост постави множество потребители на един сървър; очевидно те ще таксуват ниска цена на всеки клиент.

Специализираният сървър от нисък клас ви струва малко повече, но ако отидете с услугата Premium Dedicated Server, той е доста висок, тъй като предлага хардуер от висок клас с мощна настройка.

Сигурност:

Безспорно, посветен и VPS хостинг са сигурни планове. VPS хостингът е сигурен, докато посветен хостинг осигурява по-високо ниво на защита, което означава, че имате право да инсталирате всеки софтуер според вашето желание и няма да съществува фактор на риск. Но при посветен хостинг имате 100% контрол върху всички нарушения на сигурността в сравнение с VPS.

Производителност:

Изненадващо, но трябва да се каже, посветен е по-силно от VPS в изпълнение. С наличието на огромни ресурси, вашият сайт може лесно да се справи с огромен трафик, без това да повлияе на скоростта на зареждане. Напротив, VPS също има голяма скорост на зареждане, но когато множество сайтове кацат над сървър, той може да страда от бавна скорост.

Конфигурация и персонализиране:

VPS хостингът и посветен хостинг доставят управлявани и неуправляеми планове, като тези планове имат добри ресурси, които да продължат месечно. VPS хостингът се различава малко, тъй като може да заема ресурси от съседи (други сайтове), ако прекрачите месечния си лимит.

скалируемост:

В този случай VPS печели конкуренцията. VPS хостингът поддържа сайт, който се нуждае от споделен или посветен хостинг. Чрез сътрудничество с VPS сайт може да достигне нужната дестинация. От друга страна, посветен хостинг предлага помощ на сайта, който се нуждае от помощ веднага.

Разпределение на ресурсите:

Със сигурност бонусната точка отива в категорията на посветен хостинг. Можете да използвате колкото искате ресурси, но при VPS хостинг трябва да бъдете внимателни към доставените ресурси, въпреки че това не е част от всеки конкурс.

В заключителната част, както VPS, така и посветен хостинг са надеждни и скъпи планове. Но след определено време, оставете споделен хостинг пакет и преминете към друга опция е добро решение. Просто ще получите това, което инвестирате, а когато инвестирате повече, очевидно ще получите по-рафинирани резултати.

Прочетете също,

 • Най-добрите VPS хостинг доставчици
 • Най-добрите специализирани хостинг доставчици

Био на автора: Джери Перес притежава Easy.gr за предоставяне на Premium Специализирани услуги на сървъра. Те имат забележителни планове, които ще отговарят на вашия бюджет. Ще получите 24/7 техническа поддръжка от експертните им умове. С големи умения те се справят с всички модерни контролни панели, както и с други услуги.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me