Една от предизвикателните задачи на етапа на планиране за стартиращ / бизнес собственик е да се намери интелигентното име на домейн. Име на домейн, което е кратко, лесно за произнасяне, запомнящо се и SEO приятелско.

Като се има предвид растежът в онлайн уебсайт, може да е неприятно да се види това домейн е регистриран, който търсите.

Има повече от 330 милиона домейн регистриран, така че е вероятно всичко, което мислите за кратка речник, да изчезне.

Благодарение на следните инструменти, които ви помагат намерете подходящо име на домейн към вашия бизнес с множество комбинации.

Повечето от изброените инструменти ви позволяват да го купите директно от резултата от търсенето, но ако искате да купите отделно, тогава можете да отидете на GoDaddy, Namecheap, мътя, и т.н..

И ако планирате да хоствате уебсайта си на споделен хостинг, тогава можете да опитате SiteGround или Bluehost, които предлагат БЕЗПЛАТЕН домейн.

Нека разгледаме инструментите за търсене на домейн.

Име Mesh

Мрежа за име е един от любимите ми за търсене на страхотно име на домейн. Можете да въведете две-три ключови думи и да оставите мрежата от имена да генерира от над 6 милиона думи.

Той използва повече от 20 генератора, за да произведе име на домейн и да покаже резултатите от множество категории.

  • Общи – проверете срещу общ TLD (домейн от най-високо ниво) като .com, .net, .org
  • SEO – Използвайте основната ключова дума с популярната наставка & префикс
  • Ново – проверете срещу ново стартирания TLD
  • Екстра – проверете срещу допълнителен TLD
  • Кратко – създайте кратко име като geekfla.re
  • Подобно – проверете с общо алтернативно име
  • Забавление – смесете или окосете думите, които са забавни и много маркови
  • Смесване – генериране чрез добавяне на друга дума и смесване с популярна наставка / префикс

Домейни Bot

Преобразувайте идеята си в имена с Домейни Bot. Търсачка за име на домейн, която ви позволява да филтрирате търсенето въз основа на TLD, езици, префикс, наставка, опция за показване само на наличен домейн или при продажба.

Ако управлявате хостинг компания, тогава може да се интересувате от техния API, който да се интегрира с търсене на име на домейн.

Domain-Hack

Работите на компания, API или услуга за споделяне на SaaS? Ти ще обичаш Domain-Hack. Той комбинира домейн от най-високо ниво от целия свят и ви показва краткото име.

Lean Търсене на домейни

Услуга от автоматичен Намерете хиляди възможни имена на домейн от ключовите думи.

Можете да сортирате резултата по популярност, дължина или азбучен ред.

Domainling

Domainling е лесно за инструмент за търсене, уведомявайте дали е определен домейн и алтернативна опция с префикс, печатни грешки & синоними.

Незабавно търсене на домейни

Друг фантастичен отзивчив инструмент за търсене показва резултата, докато пишете. Той дава резултат от популярните разширения и някои полезни предложения.

Ако желаният от вас домейн вече е регистриран, резултатът от търсенето ви дава възможност да проверите собственика и други подробности, използвайки WHOIS.

Генератор на бизнес име

А генератор на бизнес име от Shopify незабавно търсете наличния домейн и ви позволява да запазите името на марката си Shopify.

Домен на пламъка

Искате да генерирате име на домейн въз основа на местоположение, ниши, маркируемо, произволно, хак, една дума, имена? Опитвам Домен на пламъка

NameBounce

NameBounce е нов генератор на имена на фирми. Можете да въведете една до три отделни ключови думи на началната страница. NameBounce след това генерира идеи за фирмено име с налични имена на домейни.

Една страхотна функция е, че можете да търсите кодове на държави с висок код, като .co.uk, .com.au и .in.

След като се появят резултатите, можете да използвате филтрите в лявата част на страницата, за да стесните резултатите. Можете да щракнете върху звездата до име на домейн, за да го добавите към списъка с любими.

Panabee

Panabee е едно от популярните там, за да предложи алтернативно име, проверете наличността на името на приложението, потребителското име на социалните медии за вашата марка.

Име grep

име греп както подсказва името, е перфектно проектиран за търсещите да търсят с помощта на редовен израз и набори.

Wordoid

Wordoid е отличен инструмент, ако търсите „марково“ име на домейн. Всички имена, които предоставят, са съставени думи. Можете да търсите на няколко езика и да използвате филтрите отляво, за да генерирате нови резултати.

Надявам се по-горе онлайн инструменти да ви помогнат да намерите името на домейна за вашия бизнес. След като финализирате името на домейна, след това проверете тези премиум хостинг, ако решите да използвате WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me