В днешно време стана норма да се използват карти на нашите смартфони.

Всеки прави и трябва, тъй като ни насочва към нашата дестинация без провал. И понеже знаем факта, че картите се използват широко, е само разумно решение да изградите свое собствено приложение.

Изграждането на приложение за геокодиране / карта от нулата обаче може да се окаже отнемащо време и много по-скъпо. В този случай използването на API е чудесно решение.

Всъщност повечето от приложенията, които виждате, работят на самия API, така че няма причина да не го използвате също. В тази статия ще откриете най-доброто API за геокодиране и карти за изграждане на приложения с лекота.

Но първо, нека разберем правилно основите.

Какво е геокодиране?

Геокодирането е нещо, което използваме непрекъснато, дори когато имаме достъп до Google Maps или други услуги за картографиране.

За да го кажем толкова лесно, колкото мога – когато отворим нашето приложение Map, ние набираме дестинацията си в лентата за търсене и тя се връща с графично представяне на местоположението, маркирано със знаме. Този процес се нарича геокодиране. Без значение дали въвеждате действителен адрес или просто името на улицата или населеното място, Геокодирането може да разпознае всичко това.

Предимства на използването на API за изграждане на приложението ви

Бюджет лесен

Универсален факт е, че изграждането на приложение от нулата е много по-скъпо от интегрирането на API. API-тата може нелепо да ви спести пари в дългосрочен план, тъй като елиминира необходимостта от наемане на различни разработчици, които да сглобят всяка функция поотделно. API-ите са предварително изградени с цялата функционалност.

По-бързо изпълнение на приложение за сграда

С използването на API, можете бързо да се настроите с приложението си до степен, в която можете да започнете да го предлагате на своите клиенти. Повечето от API-ите се интегрират бързо и лесно. От друга страна, изграждането на приложение от нулата би отнело много време.

Адаптиране към промените

Всичко се нуждае от настройване и актуализиране редовно и същото е при приложенията за карти. За да останете уместни, трябва да наваксате необходимите промени. Когато използвате API за сглобяване на вашите приложения, не е нужно да се притеснявате за необходимите промени, защото за всички се погрижи доставчикът на API.

Платформа на Google Maps

Предполагам, че вече знаете защо Платформа на Google Maps е посочен отгоре тук. Това е компания, с която почти всички са запознати и какъв по-добър начин да изградите своето приложение от това. Това решение е добре изградено с надеждни данни от над 200 страни и територии.

Те обръщат много внимание на точността, поради което ежедневно имат над 25 милиона актуализации. Едва ли можете да се объркате с това.

Техните продукти включват:

 • Карти
 • Маршрути
 • места

Можете лесно да интегрирате всеки от тези продукти във вашата система.

PositionStack

С напред и както и обратно геокодиране, Positionstack се основава на REST API, който може да бъде чудесно парче за вашето приложение. Той има над 2 милиарда адреси, обхванати в целия свят, което говори много за този API.

То има:

 • Геокодиране в реално време
 • Данни в световен мащаб
 • Чести актуализации ежедневно

Можете да изпращате до 10 000 заявки за геокодиране всеки ден безплатно, след което премиум плановете започват само от 9,99 долара на месец.

Тук

Тук разполага с широка гама от брилянтни GPS API с богати данни за местоположение, които могат да улеснят живота на клиентите ви много по-лесно. Той събира данни от над 200 държави и се актуализира всеки ден. Да не говорим, той е много точен и детайлен.

Геокодирането им е супер прецизно, което се състои от над 300 милиона адреса от 65 различни страни. Бих горещо препоръчвам да изпробвате този.

GeoCoder на OpenCage

API, който може безпроблемно да преобразува координати от и от места, GeoCoder на OpenCage е друга страхотна опция, която е лесна за интегриране и обхваща по целия свят.

Той преминава през десетки милиони заявки на ден, със 100% продължителност в повечето случаи. Той се актуализира над 3 милиона пъти всеки ден, а най-хубавото е, че е на достъпни цени. Ценовите планове започват от само 50 долара на месец, но преди това можете да използвате и безплатната пробна версия.

Mapbox

С ясни данни за местоположението и усъвършенствани инструменти за разработчици, Mapbox е тук, за да промени начина, по който хората се ориентират буквално. Без значение дали търсите зашеметяваща карта, която да интегрирате в уебсайта си или да развиете пълноценно приложение от нея, те ще ви обхванат.

С техния API можете:

 • Използвайте мощните данни на Mapbox
 • Персонализирайте картата си според вашите изисквания
 • Качете или дори създайте персонализирани данни
 • Интегрирайте геокодирането, направленията, пространствения анализ и други
 • Активиране на изумителна навигация с разширена реалност

Има толкова много неща, които могат да бъдат открити само след като се опита. Можете директно да се свържете с тях, за да получите вашия достъп.

Mapquest Developer

С мрежа от над 34 000 разработчици и предприемачи, които използват своя невероятен API, Mapquest Developer вероятно има всичко, което търсите. Пълно е с различни уеб услуги, като например:

 • картография
 • Geocoding
 • инструкции
 • Търсене
 • Статична карта
 • Трафик

Можете да видите техните инструменти в действие и дори да получите безплатен ключ за API за 15 000 транзакции на месец.

LocationIQ

Много достъпно и мащабируемо решение за геокодиране и карти, LocationIQ е толкова интелигентен, колкото и името му. Той получава данни от куп различни източници като OpenStreetMap и Open Addresses. И страхотното е, че работи по целия свят.

Тя се доверява на компании като Samsung, Amazon, Uber и Harvard University. Можете да използвате този API безплатно за до 10 000 заявки на ден.

TomTom

С карти в реално време и данни за трафика, TomTom идва с някои непобедими функции, които покриват в световен мащаб. От карти, упътвания и трафик до места, проследяване и SDK, това решение е опаковано за вашите нужди.

Преди да интегрирате API, ще ви бъдат предоставени множество кодови проби, ръководства и инструментариум, за да сте сигурни, че процесът протича възможно най-гладко. Колко е хубаво това!

Geoapify

Geoapify може да ви помогне да изградите персонализирана карта без кодиране или решение за разузнаване на местоположението с максимална лекота. Можете да изберете дизайн на карта и дори допълнително да я персонализирате, за да отговаря на вашата марка. Всичките им карти са хоствани в облака и се актуализират всеки ден.

С използването на тяхната API документация и Playground нещата стават много по-прости за вас.

Pitney Bowes

с Pitney Bowes, можете да изберете от масивна библиотека API за интелигентни данни за местоположение, която се състои от различни „Geos“, предназначени за различни цели. Някои от тях са:

 • Геокод за координати на местоположението
 • GeoSearch за лентата за търсене за автоматично завършване на адрес
 • GeoZone за различни географски зони
 • GeoMap за красива визуализация на местоположението
 • GeoRoute за правилните упътвания

Има много повече от тях и можете да ги изпробвате, като вземете безплатната пробна версия.

Geoconcept

Geoconcept може да направи някои невероятни неща като проследяване на парк от превозни средства, локализиране на обаждания и дори идентифициране на най-близката точка за доставка. Очевидно това бяха просто допълнителни неща. Той може да прави всички неща, които прави традиционният API за местоположение.

Различните API включват:

 • карта
 • Geocoding
 • маршрут
 • Оптимизация
 • Гео-график

Процесът на интеграция е лесен и можете да започнете безплатно.

OpenLayers

Напълно безплатен и отворен код API, OpenLayers прави супер удобно да поставите динамична карта във вашата уеб страница. Можете да персонализирате външния вид на него и дори да разширите функциите, като просто обедините библиотеки на трети страни.

Той е 100% готов за мобилни устройства и можете да започнете веднага с помощта на техните документи и уроци. Освен това можете дори да влезете в тяхната работилница, за да научите печалбите на OpenLayers.

заключение

С използването на горните решения за API можете да създадете собствено GPS-базирано приложение, като същевременно спестявате много пари и време.

ЕТИКЕТИ:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me