Като предприемач трябва да поставите краката си в няколко обувки. От разглеждане на разработването на продукта до маркетинговата дейност до поддръжката на клиенти, трябва да видите всеки аспект на бизнеса.

Доста стегнато, нали? Да, но като предприемач, това е нещо, за което трябва да сте подготвени.

Сега, с ерата на дигитализацията, SEO се превърна в една от най-добрите най-важните аспекти на маркетинга. За новото си стартиране трябва да сте сигурни, че използвате подходящи техники и в същото време да стоите далеч от незаконните.

Усилията, които влагате в оптимизацията на търсачките, помагат да вземете решение за класирането на вашия уебсайт и за трафика, който носите на вашия сайт.

„SEO е дългосрочен процес което се нуждае от търпение, постоянство и око за непрекъснато актуализиране на политиката на търсачките “, казва Рахул Агарвал, основател на Designhill.

Ето основни неща, които той чувства, че всеки предприемач трябва да знае за него. Вие също трябва да проверите SEMrush, всичко в едно маркетингов инструментариум.

Наслади се 14 дни специална проба SEMrush.

Оптимизация на място

Сега част от оптимизацията на уебсайтове. Първият е на място, а вторият е оптимизация извън сайта. При оптимизацията на място качеството на страницата и съдържанието играе голяма роля за класирането на страницата в търсачката.

Ето няколко съвета как да проверите за оптимизация на място.

 • Винаги включвайте ключови думи в заглавието на съдържанието. Това ще помогне на търсачката да разбере за какво е съдържанието.
 • Заглавието ви трябва да има плътност на ключовите думи от 1-2 думи, докато съдържанието на вашата страница трябва да има плътност на ключовите думи по-малко от 3% от общото съдържание.
 • Вместо да използвате една ключова дума, използвайте ключови фрази. Винаги е по-добре да се възползвате Планировчик на ключови думи в Google.
 • Уверете се, че вашето съдържание е еднакво подходящо за вашата аудитория, както и за търсачките.
 • Не на последно място, опитайте се да добавите ключови думи, тъй като Google е строго против пълненето с ключови думи и ще санкционира вашия сайт, когато се открие пълнеж.

Нашият съвет би бил да бъдете наясно какво искате да поставите на вашия сайт и да направите такова съдържание подходящ както за зрители, така и за търсачки.

Оптимизация извън сайта

Докато оптимизацията на място се извършва на един сайт, оптимизацията извън него е процес на изграждане на връзки, където други висок авторитет на домейна сайтове се отнасят до вашия сайт.

Оптимизацията извън сайта влезе в игра, когато сайтове, в които се пълнят твърде много ключови думи на страницата им, за да се класират високо в търсачката. По този начин, Google започна оптимизация извън сайта, където ако сайтове с авторитетни домейни препращаха вашия сайт, тогава той е класиран по-високо в търсенето с Google.

Ето няколко бързи съвета как да имате оптимизация извън сайта за вашия сайт-

 • Правете гостуващи блогове, отзиви за съответния блог и форуми. Единственото нещо, което трябва да запомните, е, че винаги трябва да публикувате на сайтове с висок авторитет и най-вече на такива, които са от значение за вашия бизнес.
 • Бъдете в социалните медии. Знайте кои сайтове за социални медии са вашите потребители и след това създайте акаунт на тези сайтове, за да насочите своите потребители.
 • Можете да изпращате най-новия си блог и страници в маркери на сайтове като StumbleUpon, Digg, Reddit и т.н..
 • Прегледът на бизнеса може да бъде друг важен начин, чрез който човек може да повиши класирането си.

White-Hat SEO

Бялата шапка е легитимната SEO техника, която SEO експертите използват, за да класират страницата си високо в страницата за класиране на търсачките (SERP). Бялата шапка включва спазване на правилата и указанията, издадени от търсачка, за да помогне на страницата да стане по-добър.

Ето няколко техники с бяла шапка за вас.

 • Винаги се фокусирайте върху качественото съдържание. Уверете се, че нямате съдържание, което е копирано от всяка точка на мрежата, има прекомерна употреба на ключови думи и съдържание, направени от инструменти за въртене на съдържание.
 • Използвайте съответното заглавие и мета описание.
 • Използвайте ключови думи само след като извършите задълбочени изследвания на ключови думи.
 • Уверете се, че имате подходящи входящи връзки към вашия сайт.
 • Вашият сайт трябва да е лесен за навигация.

Сега техниките с бяла шапка отнемат време, но те са единственият начин да помогнете на сайта ви да достигне върха в класацията за търсене и да остане там дълго време.

Black-Hat SEO

Незаконните техники, които се използват, за да накарате вашия сайт да се класира високо в търсачката за кратко време, се наричат ​​SEO с черна шапка. В техниката на черна шапка човекът има малко или никакво внимание на насоките на търсачките и използва техники като пълнеж с ключови думи, създаване на неподходящи връзки и т.н., за да спечели трафик.

Някои от използваните техники с черна шапка са-

 • Скритото съдържание е една от най-използваните техники с черна шапка. Обикновено хората скриват съдържанието в кода на своя сайт или правят цвета на текста същият като този на фона.
 • Напълняването на мета ключови думи е друга често използвана техника с черна шапка. Хората се опитват да използват ключовата дума твърде много пъти в изречението, което прави изречението без значение.
 • Създаване на пасажи от врати или шлюзи, които са само за търсачката, а не за потребители. Потребителите никога не виждат тези страници, тъй като винаги се пренасочват към някоя друга страница.

Във всеки случай човек трябва да избягва използването на техника с черна шапка. Може да получите добър ранг в рамките на няколко дни, но когато бъде открит, вашият сайт може да бъде маркиран като спам и да не се класира в страницата за класиране.

Скорост на страницата

Кисметрик казва, че 40% от хората напускат сайт, ако той не се зареди за 3 секунди. Сега и алгоритъмът на Google класира сайта по-високо, който се зарежда бързо. Следователно човек трябва проверете скоростта на страницата за подобряване на потребителското изживяване.

Следват няколко съвета как да подобрите скоростта на зареждане на страницата си.

 • Не използвайте много плъгини на вашия сайт
 • Уверете се, че използвате компресирано изображение на вашия сайт.
 • Активиране на кеширането на браузъра
 • Опитайте да намалите броя пренасочвания на уебсайта си.
 • Подобрете времето за отговор на сървъра.

По-бързото зареждане на сайта е важен аспект, който човек трябва да обмисли, ако иска да увеличи потребителската база и задържането на потребителите.

Това бяха пет важни неща в SEO, които човек трябва да знае като предприемач. Какъв беше твоят опит с използването SEO за вашето стартиране?

ЕТИКЕТИ:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me