HR е човешка професия. Хората, по-добре да кажа, служители, управляват бизнеса.

Следователно, мотивирането им и разумното им управление е от решаващо значение. Благодарение на технологичния пробив като HRMS софтуер, включващ изкуствен интелект и автоматизация, HR процесите стават по-малко предизвикателни.

С развитието на бизнеса ви започват да възникват различни проблеми, които включват мащабиране, управление на процеси и данни, оптимизация на работната сила и други. С увеличаването на броя на служителите, управлението на човешките ресурси също се усложнява – от скрининг, наемане, обучение и управление на заплатите, до спазване на регулаторните норми. Освен това вашата чувствителна информация остава разпръсната на много места и папки.

Следователно, той причинява изгаряне на HR, като същевременно намалява общата ефективност.

Но с конкуренцията от врата до врата, където времето е пари, не можете да си позволите неефективност, особено по време на етапа на растеж.

Така че, ако вашият HR процес все още маневрира електронни таблици и документи, съхраняващи се в касата ви, вие пропускате нещо!

Какво е решението?

Софтуер за управление на човешки ресурси или HRMS!

Какво е HRMS?

Най-просто казано, HRMS е софтуер, който използва силата на технологията за администриране на HR процеси. Той има за цел да повиши ефективността и производителността на вашия бизнес чрез автоматизиране на ръчни и повтарящи се задачи. В резултат на това вашият HR екип може да управлява процесите добре и да намери повече време за използване в други важни дейности за растежа на бизнеса.

Софтуерът обхваща различни аспекти на управлението на човешките ресурси, включително:

 • Планиране на работна сила
 • подбор на персонал
 • On-интернат
 • Процес за потвърждаване на работа след изпитателен период
 • Управление на информацията за служителите
 • Управление на транзакции и напускане на политики
 • Проследяване на посещаемостта и времето
 • Обработка на заплати
 • Изчисления за промяна на заплатата
 • Процес на оставка
 • Правила и регулация за комуникация и управление
 • Ангажираност на служителите
 • Законово съответствие
 • Доклади на МИС
 • Упражнение и развитие
 • Оценка на ефективността
 • Планиране на приемствеността

Защо предприятията се нуждаят от HRMS?

Режимът на писалка и хартия може да помогне по време на началните фази, но не е здравословен за вашия бизнес, докато расте. За SMBs използването на приличен HRMS е важно, тъй като може да ускори процеса на растеж чрез автоматизиране на сложни задачи, като същевременно елиминира възможни грешки, защото дори и малките грешки могат да бъдат фатални за вашата производителност.

HRMS, изпълнен с нови технологии като анализиране на данни и автоматизация, е от полза не само за работодателите, но и за служителите и клиентите, тъй като правилната информация може да достигне до точното място и в точното време.

А доклад казва, че се очаква глобалният пазар на HR софтуер да бъде с огромни 30 милиарда долара до 2030 г. Той също така прогнозира 9,4% в растежа си от 2017-2025.

Нека да разгледаме някои от предимствата му за съвременния бизнес.

Ефективно управление на служителите

Вашият HR екип може да наблюдава посещаемостта и работното време на служителите, така че гарантира максимална производителност и компенсация за извънреден труд. Можете също така да управлявате обучение, заплащане на заплати, ефективност и по-добра ангажираност на служителите, така че те да се чувстват привързани към вашата организация.

KPI мониторинг

HRMS може точно да автоматизира цялостния процес на мониторинг на ключовия показател за ефективност (KPI), за да покаже ефективността на служителите при постигане на поставените им цели. За тази цел той може да следи продължителността, в която служителят остава в роля, отсъствия, необходимо е време за постигане на целите и т.н..

Популяризира самообслужването на служителите

Една от най-добрите характеристики на HRMS е самообслужването на служителите, където те имат достъп до своите профили и портала. Той включва подробна информация за фирмените условия и условия, политика за напускане, заплащане, процес на оставка и т.н., така че не е необходимо да задават всички въпроси на HR отдела. По този начин се спестява време и за двете страни.

За да търсят отпуски, служителите вече няма нужда да пишат заявление. Те могат да го прилагат през самата система, а също така да проверяват баланса им на остатъците, празничния списък, предстоящите събития и други функции.

Елиминира човешките грешки

Автоматизацията елиминира човешки грешки, които биха могли да струват на бизнеса по отношение на спазването на регулациите, разходите и времето. Намалява възможността за грешки и дублиращи се записи, за да се гарантира безупречно изпълнение на задачите.

Сигурност на данните и поверителност

Гарантира спазването

Спазването на федералните и щатските закони е от решаващо значение за благосъстоянието на вашата компания. Ако не се работи добре, това може да представлява сериозни заплахи за вашия бизнес по отношение на репутацията и наказанията. HRMS актуализира редовно всички законови промени, за да гарантира спазването им.

Защо облачен или SaaS HRMS софтуер?

Вместо да използвате традиционния локален софтуер, където трябва да закупите целия него, можете да отидете за софтуер за софтуер (SaaS), хостван в облака. Той се основава на абонамент, което означава, че не е необходимо да плащате за целия софтуер. Доставчикът на услуги ви дава право да го използвате известно време, в зависимост от плана.

Звъни на звънец?

Да, като Netflix!

За разлика от локалния софтуер, SaaS моделът не изисква инсталация, никаква конфигурация. Всичко е готово предварително и можете да започнете да го използвате след час или два. Следователно, можете да спестите разходи и време, без да се притеснявате за поддръжката.

Пребивавайки в облачна среда, софтуерът SaaS ви дава по-голяма мащабируемост, тъй като можете да изберете софтуера въз основа на организационния си капацитет.

Така че, ако искате да включите HRMS във вашата организация, помислете за приемането на SaaS софтуер. И за да ви помогна с това, ето някои от най-добрите налични софтуерни програми, които можете да проучите.

Freshteam

Свържете една стъпка по-близо със служителите, които използват Freshteam да управлявате интелигентно всички HR процеси и да вземате въздействащи решения. Със своята система за проследяване на приложения можете да изпращате кандидати, да насрочвате интервюта и да наемате подходящите кандидати. Изпращайте ги от портали за работа, сайтове за кариера, реферали за служители, доставчици, сайтове за социални медии и други.

Създайте показатели за интервюта, добавете екипи за наемане, етапи на работния процес и персонализирани формуляри за кандидатстване за всяка работа. Можете също така да съхранявате цялата информация за кандидатите, включително имейли, автобиографии, резултати, история на взаимодействията, обратна връзка и т.н. на едно място с Candidate 360. Докато планирате интервюта, можете да поканите членове на панела и да оставите обратна връзка. Софтуерът ви позволява също да управлявате оферти за работа и да конфигурирате полетата му, да записвате решения и да подготвяте писма с оферти.

С Freshteam можете да проведете плавен борд, като предварително стартирате процеса, за да попълните документация и попълване на формуляри. Това спестява първия ден на дърводелците, за да могат да разберат своите връстници и организацията. След като подпишете документа, можете да ги качите в техния профил, да създавате задачи за тях, да проследявате техните дейности и да изпращате напомняния за завършване на процеса на борда.

Плъзнете и пуснете полета за формуляри, за да създадете информация за служителите, да поддържате организационни графики, за да покажете всички субекти в корпоративната структура с техните имена, отдели и позиции. Създавайте и упражнявайте политики за отклонения за календарна година, лесно ги съпоставяйте с конкретни екипи, местоположения, смени или отдели в цялата организация. Можете също така да проследявате листата, да генерирате отчети за времето за почивки и да забележите отсъствия и да оставяте тенденции.

Със своето мобилно приложение, достъпно за iOS и Android, можете да провеждате безпроблемно набиране, като изпращате имейли, изпращате обратна връзка и вземате решения. Кандидатствайте за напускане или одобрете / отхвърлете молбата на някой друг само с докосване и получете достъп до записите на служителите отвсякъде.

Sage HRMS

Победи всичките си HR предизвикателства и вземи умни решения Sage HRMS за повишаване на ефективността на вашата организация. Тя осигурява динамично решение за управление на целия жизнен цикъл на вашите служители от наемане до пенсия. Софтуерът е мащабируем, за да продължава да ви подкрепя с нарастващите ви нужди.

Наемете талантливи хора, запазете най-добрите и идентифицирайте лесно служители за лидерски позиции. Освен това ви помага да сведете до минимум текучеството на служители чрез увеличаване на ангажираността. Подобрете управлението на времето за всеки служител и покривате отпуските и посещаемостта, освен управление на заплатите, прегледи на резултатите, предимства, самообслужване и т.н..

Елиминирайте скъпите грешки при записванията и въвеждането на данни, като избягвате болезнените документи, свързани с ползите. Нейната анализа на риска ви позволява да измервате служителите въз основа на тяхната информация, статистика, умения, ефективност, застраховка, демография и други.

Той осигурява цялостни класове от инструктори и обучение при поискване, за да използвате софтуера по най-добрия възможен начин чрез университета Sage. Базата знания Sage, Sage City и Sage Resources са там, за да разширят поддръжката си 24/7 и да ви помогнат да разрешите вашите заявки и да предложите най-новите актуализации в софтуера веднага след пускането му.

удоволствие

Върнете услугата на вашия трудолюбив екип, като ги подкрепите с цялостна HRMS, удоволствие. Всички процеси от наемане, качване на борда и плащане до изпълнение и промоция; всичко е безупречно с помощта на софтуера.

Създайте професионални писма за оферти, на борда на нови дограми, избягвайки документите, и ги оставете да попълнят своя профил. Можете да съхранявате всички документи цифрово в софтуера, за да останете организирани. Дните на болезнени и рискови процеси на заплащане приключиха; използвайте опростената ведомост за заплащане на софтуера и подавайте данъци лесно.

Той автоматично синхронизира всички данни, свързани с проследяване на времето, планове за обезщетения, нови наемания и други. Поддържайте служителите си щастливи, здрави и осигурени, като използвате същия софтуер, който може да захрани вашите планове във ведомостта. Дайте на екипа си ресурси и инструменти с Gusto, за да осигурите финансовото си бъдеще чрез Gusto Cashout, командировъчни обезщетения, обезщетение на работниците и 401 (k) пенсиониране и 529 спестявания от колежа.

Освен това той предлага и други инструменти като финансов помощ за малкия бизнес, калкулатор на изгорелите ставки, калкулатор на данъците на работодателя, инструмент за сравняване на заплатите и нов контролен списък за наемане. Софтуерът е съвместим с HIPAA, ACA и ERISA. Той може да управлява изискванията на COBRA и да изпраща имейли на служители, за да попълни документите след напускане на вашата организация.

Сезан HR

Няма значение дали вашата организация е с малък мащаб, средна или голяма, Сезан HR има гръб, за да оптимизира всеки аспект на вашите HR усилия. Този облачен базиран модерен HR пакет ви позволява да управлявате и поддържате работната си сила ефективно, като използвате високотехнологични технологии, инструменти за автоматизация и впечатляващи функции.

Подпомагайки бизнеса в 100+ страни, Cezanne HR предлага превод на 10 различни езика без допълнителни такси. Той също така поддържа запис на финансови данни във вашата местна валута и улеснява множество офиси по целия свят със собствени потоци на одобрение, разходни центрове, HR портали и администраторски разрешения. Системата предлага оптимална гъвкавост за изпълнение на различни задачи, от добавяне на служители до отстраняване и всичко между тях.

Той предлага 24/7 онлайн портал, пълен с експертни статии, ръководства за употреба, съвети за настройка, обучение, консултации, интелигентни известия, вградено отчитане, конфигурируеми форми, ефективно управление на работния процес и услуги за внедряване. Участвайте добре с работната си сила, като използвате мобилното си приложение, заедно с онлайн инструменти, за да засилите сътрудничеството и ефективната комуникация.

Не губете време за поддръжка, защото Cezanne се грижи за него освен периодични актуализации. Всички ваши данни са безопасни с разширената си сигурност и защита на данните чрез криптиране, пароли и спазване на GDPR. Освен това, отворената му архитектура ви помага да подобрите производителността си и дава възможност за лесно свързване на приложения с лекота.

Хора HR

Омръзна ли ви да губите време за монотонни задачи?

употреба Хора HR за автоматизиране на тези процеси и фокусиране върху области, изискващи повече внимание. Сега забравете проследяването на болест, актуализирането на данните на служителите, одобряването на отпуски за празници, съставянето на информация за оборота и т.н. Използвайки неговата система за проследяване на кандидати, можете да наемете и запазите таланти, отговарящи на вашата организация култура. Споделете свободни работни места в различни работни портали, както и идентифицирайте и се свързвайте с хора, които могат да помогнат за развитието на вашия бизнес.

Представете HR информация с изчерпателни графични доклади на бизнес лидерите и потърсете препоръки и планове за действие. Учете се от други HR специалисти чрез HRMS и подобрете вземането на решения. Можете също така да сравните вашите HR резултати с други компании от вашата индустрия, за да определите областите, които се нуждаят от подобрения.

Свържете се със служителите си по-добре и им помогнете да оптимизират своя потенциал със своята динамична система за управление на ефективността. Намерете най-добрите си изпълнители и тези, които се нуждаят от помощ, за да подобрят представянето си. People HR ви позволява безпроблемно да мигрирате данните си в новата система и да осигурите експертно обучение, за да използвате софтуера максимално.

Дори и без добри технически познания, можете да използвате този софтуер поради неговата простота и удобство за използване.

Zenefits

Управлението на HR процесите вече не е главоболие, ако имате Zenefits които са от полза за вашия бизнес по множество начини. С едно кликване можете да изпращате писма с оферти с всички съществени подробности, заедно с линк за приемане на онлайн оферта. За това той предлага изящни шаблони за писма с оферти или опция за качване на отделно.

Нейният партньор Checkr извършва цялостни и бързи проверки на фона от софтуера. Тя позволява на новите дърводелци да се самозадвижват с помощта на мобилно приложение или уебсайт Zenefits и да спестят главоболия в първия ден. Софтуерът цифрово създава данъчни документи за дърводелци въз основа на наличната информация.

Той ви насърчава да останете без хартия, като предлагате функцията за цифров подпис. Чрез плавна интеграция с Slack, Salesforce, G Suite и т.н., новите служители могат да влизат в акаунтите си автоматично. Той предлага динамични организационни схеми и директория на служителите с необходимите подробности за подобряване на многофункционалната комуникация.

Автоматизирайте събития на служители като промоции, трансфери в екип / отдел, прекратяване, оставка и други. Софтуерът активно синхронизира данните и всички промени, извършени в реално време, така че да може да се отрази навсякъде. Той не само поддържа вашите служители, но и друга работна сила, включително на свободна практика, независими изпълнители и консултанти. Поддържайте съответствие с правителствените разпоредби, като автоматизирате задачите.

Създайте и администрирайте своята политика на PTO, оставете заявки, задайте дати на изчерпване и използвайте своя автоматичен калкулатор за баланс на PTO, за да спестите време. Той подкрепя бизнес разузнаването чрез отчитане на обобщения за компенсации, дейности по броя на персонала, статистика за равни възможности, процент на оборот и предоставени опции за акции.

BambooHR

Вашите служители са активите на вашата компания и имат най-голямо значение. Управлявайте ги внимателно, като използвате BambooHR, който е всичко в едно софтуер за събиране, организиране и анализ на данни за служителите. Подобрете цялостния процес на набиране и на борда, управлявайте интелигентно компенсациите и развийте устойчива култура на компанията.

BambooHR ви позволява да съхранявате цялата информация в една, сигурна база данни, захранвана от динамични инструменти за редактиране и отчитане за по-бързи работни процеси. Контролира го чрез уебсайт или мобилно приложение, до което можете да получите достъп по всяко време и навсякъде.

Персонализирайте формалностите и документите си, за да улесните процеса на борда на борда за по-малко стресиращ първи ден. Той има електронни подписи, така че можете да управлявате записи цифрово и да предотвратите натрупването на хартия на бюрото си. Времето за проследяване, PTO, обезщетенията, текущата заплата и др. Са възхитителни от BambooHR.

Позволява ви да придобиете по-задълбочена информация за управлението на резултатите, удовлетвореността на служителите и други важни статистически данни, за да оформите следващия си план за действие. Понастоящем той има над 1,56 милиона активни потребители по целия свят, а също така предлага седем дни безплатна пробна версия, за да получите практически опит в софтуера.

заключение

HR процесите са един от най-важните аспекти на съвременния бизнес, било то набиране на персонал, заплащане на заплати, изпълнение или повишаване. Това изисква голямо ниво на точност и дори лека грешка може да се окаже скъпа. Но не се безпокойте повече; включете HRMS базирана на облак във вашата организация, за да автоматизирате всички задачи с нулева грешка.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me