Кой би си помислил, че „отдалечената работа“ ще стане толкова голяма, колкото е станала в този ден и възраст?

Работата от домашен вид работа е запазена единствено за служители, които трябва да отидат в отпуск за родители или не могат по друг начин да присъстват на работа лично. Днес, удобно за дистанционно управление е един от най-често срещаните термини, когато търсите нови списъци за работа в индустрии като технологии, маркетинг, инженеринг и други.

По същия начин много нови компании, които се появяват, са изградени единствено върху основата на отдалечена само за работна среда среда. И това е голямо заради наличния фонд за таланти по целия свят. Не е толкова лесно да подредите неща като визи или разрешителни за работа на хора, които наистина бихте искали да имате в екипа си. Затова работата от разстояние е добър компромис в ситуации, когато търсите най-добрите таланти за вашия екип.

Ако погледнем статистиката на отдалечената работа, между 2005 и 2017 година – имаше монументално увеличение на 160% отдалечени работници и / или предложения за работа на пазара.

растеж на отдалечената работа през последните години

Ако често проверявате за свързани с технологиите работни места във все по-популярните Hacker News “Кой е наемане?”Месечни теми, все повече и повече компании изброяват възможностите си за работа като удобни за отдалечаване. От само десетина обяви преди няколко години до повече от 100 компании, които търсят талант, който желае да работи от комфорта на собствения си дом или офис.

Така че, да обобщим, че е чудесно време да станете отдалечен работник. Работете на плажа на тропически остров (цифров номадизъм), работете от вкъщи, докато гледате децата си или работите от колата си, докато забележителностите на Гранд Каньон остават на преден план.

Комуникация и ролята, която играе в работата

Макар че предимствата на отдалечената работа могат да бъдат огромни, нека не гледаме на факта, че все още работите като част от по-голям екип. Това означава, че комуникацията все още е съществена част от вашия ежедневен (или поне двудневен) работен процес.

Графичните дизайнери, авторите на свободна практика или по друг начин отдалечени работници, базирани на концерти, често могат да се измъкнат само чрез комуникация по имейл / Slack. Но това няма да бъде, ако се присъедините към компания като инженер или представител на човешките отношения или друг вид работа, където комуникацията е съществена част от описанието на работата.

Така че само поради тази причина компаниите и стартиращите компании обикновено трябва да решат конкретен инструмент за отдалечена комуникация, който ще използват в дългосрочен план. Понякога, избор на специфична обратна информация за инструмента, и трябва да прехвърлите всичко на алтернатива. По същия начин трябва да вземете предвид кривата на обучение и използваемостта на специфичния инструмент за отдалечена комуникация за вашия тип компания.

Инструменти за комуникация с отдалечения ви екип

Едно търсене в Google за „инструменти за отдалечена комуникация“ ще върне милиард резултати. Това е доходоносна тема, върху която трябва да се съсредоточите, тъй като отдалечената работа се разраства (както научихме) и факта, че стартирането на собствен бизнес от този тип също може да бъде доходоносно..

застой е може би най-популярният инструмент от този тип на пазара. Не само Слак премина няколко придобивания, но и привличаше огромно количество инвестиции от отделни инвеститори и ангелски компании. Тогава кулминацията на Slack става публична (IPO) в потресаваща цена от 38,50 долара за акция при оценка от 23 милиарда долара.

застой

Използвайки Слак като отдалечен работник / служител, имам само добри неща да кажа за него. Това наистина улеснява комуникацията с членовете на вашия екип и по много различни начини бих могъл да добавя.

Въпреки че първоначално е изграден като инструмент за комуникация на базата на чат, Slack се развива и да включва аудио и видео разговори. Това прави лесно да влезете в конферентен разговор, да наставлявате нови служители или да провеждате общи събрания на борда.

Но това не е всичко. Slack също е специализиран в подпомагане на решаването на индивидуални проблеми за конкретни отрасли. А тези отрасли са:

 • маркетинг
 • Инженерство
 • ТО
 • Поддръжка на клиенти
 • Човешки ресурси
 • Управление на проекти
 • средства
 • …и още!

В която и индустрия да работите, Slack гарантира, че комуникацията е възможно най-гладка. Например, ако управлявате маркетингова агенция и искате да използвате Slack за комуникация с вашия екип и вашите клиенти, има някои значителни предимства, от които можете да се възползвате.

Първата от които е интеграцията с любимите ви маркетингови инструменти.

Маркетингови интеграции Слаби

Slack поддържа всички ваши любими маркетингови инструменти (повече от 100 към момента на писане на това), които можете да интегрирате директно във вашия комуникационен процес. Така че неща като фактури, неща в социалните медии, рецензии и т.н. могат да се управляват директно от таблото ви за Slack.

И това се отнася за всички други видове индустрии, на които Slack се грижи. Това ли е крикът на всички сделки? До известна степен, сигурно. Но считам, че специфичните ситуации изискват различни инструменти и подходи за решаване на комуникационни проблеми.

Така че, нека да разгледаме какви други средства за отдалечена комуникация има на пазара. И може би ще намерите нещо по-подходящо за вашия бизнес или проект, над който работите.

ProofHub: Сътрудничество по проекти за екипи

ProofHub

Ако търсите надежден начин за управление на проекти в мащаб, не търсете повече ProofHub. Тези момчета са инвестирали много от мисленето си, за да направят ProofHub възможно най-лесен и ефективен. Той може да се похвали с чист потребителски интерфейс, който отнема по-малко от минута, за да се адаптира. На всичкото отгоре можете лесно да категоризирате цели списъци със задачи с едно щракване на бутон.

Всеки успешен отдалечен екип се нуждае от инструмент не само за комуникация без усилия, но и за проследяване на проекти в реално време. Никой не обича пропуснатите срокове или по-лошото, нерешените проблеми, които засягат директно клиентите (продажбите!). И ProofHub се справя с този пъзел със собствен вграден инструмент за проследяване на проекти.

Управление на проекти ProofHub

Създайте план, изпишете отделните задачи и просто задайте съответните членове на екипа за всяка задача. Това е толкова просто. И можете да повторите този процес директно от таблото за управление на ProofHub, колкото пъти искате.

Всеки проект има съхранена история, могат да се правят коментари за отделни задачи и дори можете да експортирате целия си план или като CSV файл или диаграма за използване в презентации или другаде.

ProofHub е писал подробно ръководство за това как се използва Gantt Charts за да постигнете всичко това, но също така показва колко доброта можете да изтръгнете от тази технология.

Други забележителни функции на ProofHub включват:

 • Kanban дъски. Ако сте запознати с Trello, вече ще знаете как работят. Създавате дъски с отделни изисквания за задачи и след това групирате задачи от началния им етап до пълното им завършване. Всичко, от коментари до добавяне на файлове, се поддържа.
 • Проверка. Това е изключителна характеристика за всеки дизайнерски екип, който работи отдалечено. Можете да обсъждате спецификациите на зададен цвят, шрифт или дизайнерски елемент и да го докажете в реално време чрез функцията Proofing на ProofHub. Например, можете да качите снимка на живо на вашия дизайн и членовете на вашия екип могат да коментират необходимите конкретни промени.
 • Управление на проекти. В ProofHub можете да изберете кой управлява кой проект. Ръководителят на проекта ще получи всички основни известия за пропуснатите крайни срокове и просрочени задачи и ще бъде отговорен.

И много повече. Лесно би било да се посвети цяла статия на изключителните функции, които ProofHub предоставя за отдалечени екипи. Но за тази специфична обстановка акцентът ни е върху изтъкването на най-известните инструменти за дистанционна комуникация на пазара.

Нека да продължим.

Codeshare: Разработка в реално време с вашия екип

кодови

Старши инженер ще има далеч по-добри познания по програмиране от тези на младши. Но как да преодолеете разликата между двете, когато работите като отдалечен екип?

Отговорът е кодови. С Codeshare можете да създадете среда за разработка в реално време с целия си екип на програмисти само за няколко секунди. И това е полезно поради хиляда различни причини.

 • Можете да въведете нови служители в цялостния си стил на дизайн и как управлявате различни файлове на проекта и защо правите това.
 • Приемете наставнически сесии „един към един“, където обучавате служителите на посоката, която искате да поемете с проекта.
 • По същия начин можете да използвате Codeshare за домакин на конферентен разговор с целия си екип, за да работите заедно по конкретни проблеми. Повече хора, чипиращи решение, могат просто да осигурят много по-бърза резолюция.

Приложенията за този специфичен софтуер са наистина безкрайни, особено ако се вложите в неща като интервюта, наставничество, учене и други.

Всичко, което е необходимо, за да накара Codeshare да работи, е да отворите нова сесия (която изтича след 24 часа) и да я споделите с когото искате да кодирате заедно с.

Сега, разбираемо, този специфичен инструмент не осигурява нищо повече от среда за кодиране в реално време с вашия отдалечен екип. Като такъв, Codeshare трябва да се използва като допълнение към всеки друг комуникационен инструмент, който вече използвате.

Atlassian: Златният стандарт за екипите на разработчиците

Atlassian

Тъй като сме в темата за развитието, заслужава да се спомене Atlassian. Въпреки че най-вече е известен като вътрешен инструмент за управление на непрекъсната интеграция, с неотдавнашното добавяне на бамбук – Atlassian също прави крачка към това да бъде решение за екипи за дистанционно развитие.

Идеята с Bamboo е, че можете да зададете цял екип от началото на проекта до края. В резултат на това всичко, от коригиране на грешки до управление на билети, може да се извърши в самото табло на Bamboo.

Пример за бамбук

Това е абсолютно богатство за отдалечени екипи, тъй като в противен случай ще трябва да разчитате на софтуера за помощни служби, което добавя ненужен слой загуба на производителност.

Излишно е да казвам, че Atlassian е друг от онези инструменти, които се интегрират изключително добре с външния софтуер. Всеки от средствата за отдалечена комуникация, за които споменахме в този обзор, ще има някаква форма на взаимодействие с Atlassian. И обратно, разбира се.

Заключителни думи

Очевидно има безброй невероятни инструменти за управление на отдалечена работна среда. Мисля, че като цяло ние засегнахме някои от най-добрите от най-добрите на пазара в момента. В крайна сметка трябва да решите кое е подходящо за вашия конкретен бизнес и вида на екипа, който управлявате.

Като алтернатива можете да разгледате страницата на колекциите Geekflare, за да разгледате някои други нишови инструменти за много различни поводи. Настройването с вашата среда за управление на проекти в началото винаги е объркано. Но след като започнете, ще е лесно да се насочвате към проекти и индивидуални задачи.

Надяваме се, представените тук инструменти са точно подходящи за вашите конкретни нужди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me