В тази публикация в блога WPressBlog има много идеи, които можете да използвате, за да ускорите вашия WordPress сайт.

Скоростта е един от най-съществените фактори за класиране. Всеки иска да намали времето за зареждане на уебсайтове, за да подобри трафика, удовлетвореността на потребителите, да намали степента на отпадане и в крайна сметка печалба.

Ако оставите сайта си без проверка, поради повече натрупване на данни той става по-сложен и по-малко ефективен. Това е нормално за всички WordPress сайтове, но не трябва да бъде.

Начини за ускоряване на вашия уебсайт WordPress

За да се отървете от този вид проблеми, преминете през тези 15 основни начина и осигурете достъп до уебсайта си през цялото време за потребителите.

15 ефективни начина да ускорите уебсайта си WordPress

1. Използвайте най-добрия доставчик на хостинг услуги

Времето за зареждане на страницата зависи от факта какъв тип хостинг използвате, за да хоствате вашия уебсайт. Има главно 3 вида хостинг като споделен, VPS и посветен хостинг.

 • в Споделен хостинг, Вашият уебсайт споделя ресурсите на всички уебсайтове, хоствани на един и същ сървър. В този случай вашият уебсайт може да доведе до забавяне поради претоварване.
 • в Виртуална частна мрежа (VPS) хостинг, всички ресурси се разпределят равномерно във всички сайтове на един и същ сървър. Следователно няма начин да се надвиши времето за натоварване.
 • Докато в Специализиран хостинг, няма ресурси за споделяне. Бихте имали само един сървър, посветен на вас. Средства, посветени на хостинга, осигуряват максималната скорост на вашия уебсайт.

Също така технологията, използвана на сървъра, също влияе върху скоростта на уебсайта. Например, версията на PHP, HTML и други уеб технологии, SSD твърди дискове и памет са някои от факторите за това колко бързо може да обслужва файловете на вашия уебсайт.

Другото нещо е местоположението на сървъра. Колкото по-близо е местоположението на сървъра до посетителите, толкова по-бързо ще бъде зареждането на страницата.

Горещо ви препоръчвам да използвате хостинг на SiteGround, ако искате да направите уеб сайта си супер бърз. (Ние също използваме SiteGround за нашия уебсайт). то е официално препоръчан хостинг от WordPress.

2. Компоненти на WordPress

Софтуерът, захранващ вашия уебсайт, също е важен фактор за влияние върху скоростта на уебсайта. WordPress предлага много начини за изграждане на уебсайтове естествено по-бързо от други CMS.

Изпълнението на сайта на WordPress е точно като традиционните сайтове, които са създадени на чист HTML код и следователно те не се нуждаят от никаква обработка.

По същия начин WordPress предлага динамични уеб страници, които са извлечени от MySQL базата данни. След това генерира HTML код, за да го достави на браузъра за незабавна обработка.

Можете също така да използвате много други добавки и WordPress плъгини. Но прекомерната употреба на приставки може да доведе до забавяне на вашия сайт, тъй като те изискват повече кодове, за да се заредят.

3. Поддържайте актуалната си уеб технология

Актуализирането на вашата технология е също един от страхотните начини за ускоряване на вашия уебсайт. Това е причината за разработването на много последни версии на HTML и PHP. Следователно, имате нужда от качествен уеб-домакин. Но дори и след като сте избрали качествен уеб хост, това не означава, че сте свободни от проверката.

Уверете се, че за PHP версията и конфигурацията, която използвате, преди да актуализирате. Например, някои по-стари версии на WordPress не са съвместими с най-новата версия на PHP.

4. Използвайте подходяща тема

Уверете се в темата. Тя трябва да има по-малко или никакви ненужни функции. Това е така, защото някои теми предлагат толкова много функции, които изискват допълнителни скриптове. Това може да ви накара да забавите уебсайта си от голямо тегло.

Следователно, трябва да се опитате да намерите темата според вашите нужди и нищо повече. Можете да използвате леката тема и плъгини за WordPress, за да добавите функционалност.

5. Редовна поддръжка на база данни

Подобно на WordPress, основната база данни също се затрупва с времето поради временното натрупване на дисково пространство и неизползваните данни на деинсталирани приставки и повече виновници.

За да направите вашата база данни постна и използваема, е необходимо да извършвате редовна поддръжка на базата данни. WordPress предлага много инструменти (като Advanced Database Cleaner, WP-Optimize, и WP-DBManager) там, което може да ви помогне да направите същото.

Тези инструменти ви позволяват да извършвате процеса на поддръжка на базата данни с лекота и плюс, можете да намалите редакциите след публикуване.

По този начин можете лесно да ускорите уебсайта си WordPress.

6. Настройте мониторинг

Не можете да пренебрегнете факта, че можете да управлявате само това, което можете да измерите. С други думи, можете да коригирате правилно нещата, ако знаете къде е проблемът.

Pingdom

Можете да се регистрирате за много онлайн инструменти (например Pingdom) автоматично да следи вашия сайт по отношение на скоростта, изискванията за визуализация и други оптимизации за подобряване на скоростта на уебсайта.

7. Намалете заявките на сървъра

Всеки път, когато браузърът на потребителя поиска някакъв ресурс, се случва заявка на сървър. Тя може да бъде под формата на файлове като CSS, Script или изображение. Времето за зареждане на уебсайта зависи от това колко време вашият сървър отнема да отговори на браузъра на потребителя.

По-малко ще бъдат исканията от браузъра; по-бързо ще бъде времето за зареждане. Тук сме изброили някои от основните начини за намаляване на заявките на сървъра.

 • Намалете броя публикации на уеб страница.
 • Можете да разделите по-дълги публикации на страници.
 • Разбийте коментарите на няколко страници.
 • Намалете броя на страниците и други елементи.
 • Ненужните и по-бавни приставки трябва да бъдат деинсталирани.
 • Деактивирайте допълнителните приставки.
 • Намалете външните ресурси като шрифтове и други скриптове или приставки.

Можете да използвате Pingdom и GTmetrix инструменти за запознаване с всички видове заявки на сървър и необходимо време за зареждане. След това можете лесно да предприемете ефективна стъпка, за да намалите или премахнете тези искания, за да направите уебсайта си по-бърз.

8. Намаляване на размера на изображението

Изображенията изискват повече пространство от текста или CSS. Следователно, изображенията се зареждат много дълго време. За собственика на WordPress сайт е по-важно да намали размера на изображението. Уверете се, че намаляването на размера на изображението не трябва да влияе на качеството на изображението. С други думи, изображенията трябва да бъдат компресирани.

WordPress предлага плъгини за оптимизиране на изображения като WP Smush, EWWW Оптимизация на изображения за да компресирате всяко изображение, което искате да качите на вашия сайт.

9. Не хоствайте видеоклипове

Въпреки че WordPress е способен да хоства мултимедийни елементи като видео, аудио и др., Все пак трябва да избягвате това.

Има две причини за този отговор:

 • Тя изисква повече честотна лента.
 • Това прави вашия сайт значително по-голям и по-трудно да създадете резервно копие.

Препоръчва се просто да копирате и залепите видео връзките към редактора на WordPress. Това ще свърши много по-добра работа, отколкото би могъл вашият собствен сървър някога.

10. Активиране на кеширането

Кеширането е един от най-добрите начини за подобряване на ефективността на уебсайта по отношение на скоростта. WordPress предлага много плъгини, за да позволи кеширане, но препоръчах да използвате WP Rocket, тъй като това е най-добрата приставка за кеширане.

Браузърът на браузъра позволява на браузърите на потребителите да обслужват уеб страницата без да се зареждат и по този начин прави уебсайта по-бърз за зареждане. Ако сте уеб програмист, можете да внедрите кеширане чрез .htaccess.

За кеширане на сървъри можете да поискате същото към вашия хост. WordPress предлага свои собствени решения за кеширане за удобство на потребителите.

Прочетете също: Най-добрите приставки за кеширане за ускоряване на сайта на WordPress

11. Използвайте мрежа за доставяне на съдържание (CDN)

Както вече обсъдихме по-горе, местоположението на сървъра е най-важният фактор, който влияе върху скоростта на уебсайта. Ако сървърът е разположен на най-голямо разстояние, реакцията ще бъде по-бавна. И следователно ще отнеме твърде много време за зареждане на сайт.

Мрежа за доставка на съдържание незабавно хоства вашите статични файлове на много сървъри, разпространени в световен мащаб. Така сървърът може лесно да осигури най-бързия отговор на потребителя.

Налични са и много опции за хостване на само част от уебсайта на CDN. Например, приставката за Jetpack съдържа Photon (CDN за изображения).

12. Свързване на файлове

Свързването е начинът да се намалят файловете, като се комбинират в по-малко и по-големи файлове. Това е и една от важните стъпки, тъй като изтеглянето на един по-голям файл изисква по-малко време от това за изтегляне на няколко малки.

За уеб разработчиците има инструмент, наречен Gulp. Общият инструмент за конкатенация е Autoptimize. Този плъгин комбинира всички файлове като HTML, CSS и JS файлове в един голям файл. Инсталирането на този плъгин би било наистина много полезно.

13. Усъвършенстване на файлове

Обикновено уеб разработчиците използват коментари и форматиране, за да улеснят кода за четене и разбиране. Недостатъкът на този начин увеличава размера на файла. За съжаление, браузърите и сървърите изпълняват целия код безупречно.

За да се отърве от подобни проблеми, WordPress предлага няколко плъгини като WP Rocket, Autoptimize, Gulp (препоръчва се за разработчици), W3 Total кеш и други.

14. Активиране на компресията на Gzip

Компресирането прави уеб файловете по-малки и следователно намалява времето за зареждане. Всъщност WordPress не е нищо друго освен облак от файлове.

И така, уебсайтовете на WordPress се представят по-бързо след компресиране на файлове. WordPress предлага лесни за изпълнение плъгини, за да добавите кода за минимизиране към .htaccess файловете в главната директория.

15. Деактивирайте горещата връзка

Използването на изображения към вашето уеб съдържание, без да ги хоствате в собствения си сайт, се нарича Hotlinking. Вместо да качвате изображения на сървъра, вие поставяте външна връзка към уебсайта, откъдето да се зареди изображението.

Това ще създаде проблеми, когато съдържанието ви започне да получава трафик. В този случай вашият сървър трябва да работи за доставяне на изображения от един сайт на друг. За да избегнете гореща връзка, можете да добавите този прост код към .htaccess файла.

ПрепишетеEngine на
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.) Example.com/.*$ [NC]
RewriteRule \. (Gif | jpg | jpeg | bmp | zip | rar | mp3 | flv | swf | xml | php | png | css | pdf) $ – [F]

заключение

Всичко това са страхотните стъпки за ускоряване на вашия WordPress сайт. Следвайки тези стъпки, вие наистина ще имате страхотни WordPress преживявания.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me