Името на домейн също е неразделна част от вашия онлайн бизнес. Затова трябва да похарчите малко повече за избора на имена на домейни с най-добро съответствие според нуждите на бизнеса.

Изборът на перфектно име на домейн обаче не е детска игра. Повече от 300M имена на домейни вече са регистрирани, следователно може да се чувствате по-трудно и по-трудно да разберете страхотните имена на домейни.

Най-добри генератори на домейни

Може да ви е трудно да мислите за следните критерии, докато избирате най-добрите имена на домейни. Все пак трябва да опитате да излезете с процеса.

 • Лесен за запаметяване и закачлив
 • Премахване на числа и тирета
 • Право разширение за име на домейн
 • заслужаващ доверие
 • Уникален

Ако не сте закупили нито един домейн, можете да получите безплатен домейн с помощта на Bluehost хостинг.

Преди да купите име на домейн, трябва да знаете как ще се справи в търсачките. Моз предостави най-добрите SEO ръководства за избор на най-доброто име на домейн за вашия уебсайт.

В тази публикация в блога WPressBlog публикува най-добрите генератори на имена на домейни. Надяваме се, че ще ви харесат всички.

8 най-добри генератори на домейни

1. LeanDomianSearch

LeanDomianSearch

Уеб сайт: https://www.leandomainsearch.com/

Този инструмент ви позволява да търсите множество опции за име на домейн с една ключова дума. Всички резултати са достъпни с .com домейни.

Този инструмент е напълно идеален за вас, ако имате страхотни идеи за ключови думи, за да търсите най-добрите имена на домейни сред стотиците или хилядите налични опции.

Професионалисти:

 • Той може да филтрира името на домейна по азбучен ред, по дължина и популярност.
 • Това ще запази вашите любими имена на домейни.
 • Можете също да проследявате историята на търсенията и да споделяте резултатите от търсенето.

Недостатъци:

 • Той е в състояние да показва името на домейна само с разширения .com.

Ако си спомняте име на домейн за вашия уебсайт, тогава можете да търсите и в регистратори като Bluehost, SiteGround и Dreamhost.

2. Бюст Име

Бюст име

Уеб сайт: http://www.bustaname.com/

Този инструмент обхваща множество опции за филтриране за търсене на домейна с качество. Инструментът търси името на домейна с помощта на въвеждащи ключови думи за начало и край. След това можете да филтрирате резултатите, като изберете ограничението на символите, разширенията на домейна като .com, в, .edu, .net, .org,… и т.н..

В случай, че нямате идеи за ключовите думи, можете да използвате „Направете произволен вариант на домейн“, за да разгърнете наличните имена на домейни. Можете да запазите вашето любимо име на домейн за по-късна употреба и да го купите от регистратори на домейни като GoDaddy, HostGator и NameCheap.

Професионалисти:

 • Той позволява да се сравняват цените при различни регистратори на домейни.
 • Можете да използвате опцията „направи произволен домейн“, ако нямате идеи за ключови думи.

Недостатъци:

 • Можете да поставите ключови думи със семена само в началото или в края.

3. Опишете генератора на фирмените имена

Shopify Generator на името на фирмата

Уеб сайт: https://www.shopify.com/tools/business-name-generator

Този инструмент е подобен на LeanDomainSearch и разработен от Shopify. Това е едно от най-популярните и страхотни решения за електронна търговия в мрежата. Започнете търсенето с подходящите ключови думи, които искате да включите в името на домейна. Подобно на LeanDomianSearch, Shopify също дава резултатите с разширения .com.

Тя ви позволява да създадете магазин Shopify веднага след избора на име на домейн. Един недостатък на този инструмент е, че не можете да регистрирате име на домейн, без да използвате магазина Shopify.

Професионалисти:

 • Името на домейн, създадено от този инструмент, е по-креативно от останалите в списъка.
 • Този инструмент ви позволява да създадете магазин Shopify веднага след като изберете името на домейна.

Недостатъци:

 • Той просто ви показва име на домейн с разширения .com.

4. Имена високи

Имена високи

Уеб сайт: http://www.namestall.com/domain-name-generator

Това е пълен набор от генератори на имена на домейни, а не един инструмент. Това обхваща полезни IMO като

 • Основният генератор на домейни
 • Три думи генератор на имена на домейни
 • Генераторът на имената на римувани домейни

Този инструмент има страхотни опции за персонализиране чрез „групи думи“. Можете лесно да изберете името на домейна с необходимите ключови думи. Просто започнете, като въведете подходящите ключови думи, които искате да се покажат в началото или края, последвани от група от думи, за да завършите домейн.

По този начин с този инструмент бихте имали големи възможности за перфектно персонализиране на вашето търсене. Можете да търсите до пет имена на домейни с този инструмент през пробния период.

Професионалисти:

 • Можете да намерите качествения домейн чрез страхотни опции за персонализиране.
 • Той показва стотици или хиляди TLD и можете да ги регистрирате директно.

Недостатъци:

 • Можете да направите до 5 търсения в безплатната пробна версия.

5. Име Момче

Име Момче

Уеб сайт: http://www.nameboy.com/

Можете да търсите тук име на домейн с качество, като използвате двете ключови думи като вход. Този инструмент показва списъка с предложени имена на домейни със съответните ключови думи.

Можете също да определите наличните разширения на домейна. Например, в случай, че се вземе example.com, все още можете да snag example.net или example.org, … или повече. Също така можете да търсите имена на домейни за препродажба или имена на домейни според тирета или римувани ключови думи.

Това е идеалният инструмент за вас, ако имате далеч по-добри идеи за ключови думи с различни вариации.

Професионалисти:

 • Можете да търсите име на домейн с 2 ключови думи.
 • Имате пълен контрол за премахване или добавяне на тирета.

Недостатъци:

 • Процесът на проверка за закупуване на име на домейн е опасен.

6. Пъзел на домейн

Домейн пъзел

Уеб сайт: http://www.domainpuzzler.com/

Този прост инструмент се състои от различни опции. Най-добрата част от този инструмент е, че можете да използвате многобройни ключови думи с комбинация от различни вариации. Можете да започнете с идеалните си ключови думи, да изберете разширението на домейна и да търсите идеите.

Накрая можете да добавите любимото име на домейн в списъка или да опитате за още търсения. Освен това този инструмент ви позволява да определите класацията на страниците на многобройни имена на домейни.

Ако знаете ключовите думи да се комбинират с името на домейна, можете да потърсите този инструмент, за да разберете перфектното име на домейн.

Професионалисти:

 • Тя ви позволява да комбинирате няколко ключови думи.

Недостатъци:

 • Понякога търсенето не работи добре.

7. Име Mesh

Име Mesh

Уеб сайт: https://www.namemesh.com/

Ако имате няколко идеи за ключови думи, този инструмент за генериране на имена на домейни генерира идеите въз основа на различните категории като общи, нови, кратки, подобни и SEO.

След като завършите търсенето с ключови думи, след това можете да филтрирате резултатите по отношение на разширения на домейни, ограничение на символи и нерегистрирани домейни. Това е наистина перфектен инструмент за генериране на имена на домейни за този, който търси по-добри възможности за избор на качествени имена на домейни.

Професионалисти:

 • Той генерира голям списък с имена на домейни.

Недостатъци:

 • Някои от имената на домейни не са налични.

8. Домейни Bot

Домейни Bot

Уеб сайт: http://www.domainsbot.com/

Domains bot е предложение за домейн, както и инструмент за търсене на домейн. Можете да започнете с търсене на ключовите думи и да получите многобройни идеи въз основа на конкретни ключови думи, комбиниращи ключови думи или подобни.

Можете също така да търсите в името на домейна и да купувате чрез връзки към регистратори на домейни. Domains bot предоставя опция за филтриране, при която можете да филтрирате имената на домейни по разширения на домейни, език, префикси и наставки.

Най-добрата част от този инструмент е, че той предлага добри възможности за персонализиране със синоними и множество TLD

Професионалисти:

 • Този инструмент предлага страхотни персонализации със синоними, префикси и наставки.

Недостатъци:

 • Като цяло имената на домейни не са толкова креативни.

заключение

Ако ще купите първото име на домейн, ще бъде много по-добре да изберете най-добрите опции за вашия домейн. Изберете най-подходящия генератор на имена на домейни тук, според вашите нужди, като филтрирате своя избор.

Прочетете също:

 • 10 най-евтини доставчици на домейни през 2020 г.
 • 7 най-добри и най-евтини доставчици на сертификати за SSL за 2020 г.
 • Топ 10 безплатни уеб хостинг доставчици
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me