Поемете облекчение, като изберете правилната камера за охрана на дома!

Не много години системите за домашна сигурност бяха толкова скъпи и трудни за изграждане, че повечето хора трябваше просто да разчитат на ключалките на вратите и прозорците си и да се молят натрапници вместо това да изберат друга цел. Днес цените паднаха толкова много, а технологиите станаха толкова всеобхватни и ясни, че нямаме извинения да инсталираме камери, които защитават нас и домовете ни.

Освен това има и други причини за поставяне на камери в домовете ни, които просто предотвратяват проникванията. С камери на закрито можем да проверяваме децата си, старейшините си или дейностите на нашите домашни любимци откъдето и да сме. Можем да следим хората, които оставяме сами да работят в къщата. Можем да проверим дали сме оставили светлините включени или прозорец отворен и дори можем да говорим с всеки, който е в къщата, докато сме далеч.

Купуване на спокойствие

Традиционните системи за домашна сигурност, със звукови аларми и откриване на движение или пробив, са добре известни на престъпниците. Те знаят как да ги деактивират или дори провокират собствениците да деактивират алармите сами, като причиняват многократни фалшиви аларми.

Камерата за домашна охрана е отлично допълнение към традиционните алармени системи. Всеки път, когато се активира аларма, можете да проверите видео емисията на живо, за да видите какво се случва у дома и да предприемете необходимите действия. Но дори и да нямате система за сигурност, една единствена камера за охрана на дома може да свърши по-голямата част от работата и да предотврати нежеланите неща да се случват.

Разликата между вътрешна и външна камера е, че последната е изложена на различни климатични условия и трябва да бъде направена от по-трайни материали, за да се избегне подправяне. За разлика от тях, вътрешните камери са склонни да бъдат по-малки и по-леки, а също и по-евтини. По принцип те също са по-малко натрапчиви.

Желани характеристики на вътрешна камера за охрана на дома

Една камера може да функционира като цялостна система за домашна сигурност, ако има всички необходими функции. Ценовият диапазон за този тип устройства варира от по-малко от 50 до над 300 долара. Очевидно само камерите с по-висока цена ще предлагат всичко, което може да ви е необходимо по отношение на сигурността на дома. Но можете да потърсите компромис между цена и функции и да намерите модел, който да отговаря на вашите очаквания и също да е достъпен.

Основните функции, които трябва да търсите в закритата камера за домашна охрана, включват следното:

Съхранение в облака: Видеокамерите, заснети от камера, трябва да се съхраняват някъде, в случай че трябва да го прегледате или в крайна сметка да го използвате като доказателство за някакво престъпление. Облачното съхранение е най-добрият вариант за този въпрос, тъй като видео файловете заемат много място, а локалното устройство или картата с памет може да се запълнят много бързо. Повечето от добрите охранителни камери предлагат голямо облачно съхранение безплатно.

Мобилен и уеб достъп: Докато сте навън, ще искате да видите какво се случва в къщата ви, като гледате видеоклипа на вашия камера на мобилното си устройство, на уеб страница или и двете.

Източник на захранване: Някои камери използват батерии; други използват захранващ кабел. Всяка опция има своите плюсове и минуси: батериите се нуждаят от подмяна или презареждане, докато захранващите кабели трябва да бъдат на малко разстояние от електрическата мрежа.

Свързаност: Wi-Fi е чудесен, когато домашната ви интернет връзка е в състояние. Но в случай, че се стигне до буря и захранването угасне, камерата ще се нуждае от друга опция за свързване с интернет. Клетъчната свързаност е рядка характеристика, но необходима, ако търсите система за безопасност при повреда.

Нощно виждане: Това е задължителна функция за охранителните камери, защото дори и да оставите светлините включени в къщата си, взривникът може просто да ги изключи и да ви остави сляп, в случай че камерата ви не може да вижда в тъмното.

Има много други функции, които трябва да се вземат предвид, като разпознаване на движение, разпознаване на лица, AI, аудио и голям и т.н. Въпреки че не е голямо количество пари, което ще харчите за камера, трябва да проверите всички функции и да направите щателни сравнения, така че няма да съжалявате, че сте избрали конкретен модел след закупуването и инсталирането му.

Ето нашите снимки в областта на вътрешните камери за домашна сигурност:

Кръг Logitech

Трудно е да се мисли за нещо Кръг Logitech 2 не предлага. За по-малко от 200 долара, Logitech Circle е способен да съхранява 10 до 60-секундни видеоклипове във вашия собствен, безплатен облак, с общо до 24 часа видео. Той е съвместим с Amazon Alexa и Google Assistant.

Той използва акумулаторна батерия и спестява енергия, като работи в режим на ниска мощност, докато се събуди, когато открие движение. Ако искате да платите за допълнителни функции, можете да получите разпознаване на лица, персонализирани дневници, повече дни за съхранение на видеоклипове и други интересни екстри.

eufyCam

eufyCam 2 струва около 300 долара – това предлага предимството да бъдете автономни. Това не зависи от облачното хранилище, тъй като се предлага с 16 GB microSD карта, способна да съхранява записите за цяла година, като се имат предвид 10 сегмента 30-секундни кадри на ден.

Освен това не зависи от захранващи кабели или презареждане на батерии: батерията му издържа 365 дни или три години в режим на готовност.

Wyze Cam V2

За по-малко от 20 долара, Wyze Cam V2 е една от най-ниските цени за домашна охрана, която ще намерите. Това е най-добрият вариант, ако искате да започнете с нещо просто и нямате нужда от сложни функции.

Но тя обхваща повечето основи: нощно виждане, безплатно облачно съхранение, откриване на движение, гласов контрол чрез Alexa и Google Assistant и др. Той предлага 1080p поток на живо, който можете да гледате, използвайки мобилното си устройство. Можете да споделяте достъпа до камерата, така че всички членове на семейството да могат да виждат потока му на живо и записите.

D-Link

За около 60 долара, тази камера предлага пълна HD резолюция 1080p видео и висока видимост. Ще получите подробно видео на живо и записано. Той може да разпознава звук или движение в пълен мрак до 16 фута и автоматично да натиска известия за предупреждение, за да ви информира 24/7. Двупосочното аудио ви позволява да говорите с хора у дома или да кажете на кучето си да слезе от дивана.

Дава ви възможност за безплатно или платно облачно съхранение или запис на MicroSD карта, която може да се види в приложението mydlink. Приложението може да се използва и за гледане от разстояние, запис, задаване на планирано записване и прищипване, за да увеличите до 10 пъти. Вълнуваща функция е 3-секундният поглед назад: винаги ще можете да видите какво е задействало запис.

Google Nest Cam IQ Indoor

С цена между 150 и 200 долара, Камера на Google Nest Cam IQ на закрито се откроява с лесната си настройка, острото си видео с отлично нощно виждане и отличните си функции за интегриране. Той е съвместим с продукти за интелигентен дом от Google, като например Nest Learning Thermostat и Nest Protect аларма за дим. Nest Cam ви позволява да говорите и слушате чрез него, като работи много като двупосочен бебешки монитор. Не очаквайте обаче висококачествено аудио, но е достатъчно добре да кажете „здравей“ на децата си, когато пристигнат от училище или дори да напуснете натрапник с лудо викане.

пръстен

Пръстен на закрито може да се използва като придружител за продукт на звънеца или като самостоятелно устройство.

За около $ 60, Indoor Cam 2 предлага малък форм-фактор, откриване на движение, двупосочно аудио, съвместимост с Alexa и преглед на живо чрез приложението Ring. Той обаче няма батерии, така че ще трябва да го включите в контакта. Срещу месечна такса от 3 долара можете да добавите Основен план на Ring Protect и да записвате видеоклипове за 60 дни.

Yi Dome

За около 40 долара, Yi Dome камера е пълен с функции. Той има широкоъгълна стъклена леща с висока разделителна способност 1080p, която в комбинация с 345 ° хоризонтален и 115 ° вертикален ъгъл на въртене дава пълно покритие на обкръжението на камерата. Освен това разполага с разширено нощно виждане, с 8 инфрачервени LED мъниста, които удължават разстоянието на видимост до 3 метра. Компанията предлага незадължителна денонощна услуга за реагиране при извънредни ситуации за $ 4,99 на месец.

Сигналите за движение на камерата могат незабавно да включват сертифицирани спешни диспечери на Noonlight, които могат да координират действията с медицински спешни агенции, полиция и пожарна служба, за да се справят във всяка ситуация. Той може да бъде интегриран с продуктите YI Home и YI Cloud за конфигуриране на цялостна и ефективна система за интелигентен дом.

Arlo Pro 3

По-малко от 500 долара, Arlo Pro 3 се откроява като 100% без тел. Но това изисква Arlo SmartHub или базова станция, която се продава отделно. Работи с Alexa и Google Assistant и включва 3 месеца интелигентно обслужване на Arlo, с 30-дневни записи в облак. Той предлага 2K видео с HDR, което ви позволява да увеличавате обектите и да виждате по-ясни детайли и цветове.

Той дори предлага цветно нощно виждане, рядка характеристика при този тип камери. Ако трябва да осветите нощта и да предпазите нежеланите гости, интегрираният прожектор ще ви свърши работа.

Облачна камера на Amazon

За около $ 120, на Облачна камера на Amazon разполага с почти всичко, което може да ви е необходимо, за да запазите дома си в безопасност: двупосочно аудио, нощно виждане, 1080p Full HD и 30-дневна безплатна пробна версия на всеки абонамент за Cloud Cam. Технологията му за откриване на движение и компютърно зрение осигуряват персонализирани известия, така че ще получавате само важни сигнали.

Тя работи с Amazon Key, услуга за доставка в дома и в колата, която позволява на оторизирани превозвачи да получат достъп до дома, пощенската кутия или багажника на Amazon Prime през определени часове, с цел предотвратяване на кражба на пакети.

канарче

Този не е само вътрешна камера. За по-малко от 100 долара, канарче предлага цялостна система за домашна сигурност. Освен камерата с пълна HD 1080p, устройството има монитор за качеството на въздуха, който също усеща температурата и влажността, и вградена аларма, която достига нива на звука от 90+ децибела – перфектна сирена за плашене на натрапници. Камерата предлага 147 ° изглед, достатъчно, за да ви даде пълна панорама на вашия дом, когато не сте там.

Работи с Alexa и Google Assistant за гласов контрол. Единственият недостатък е, че трябва да заплатите допълнително за много от функциите, които Канарите предлага с нейната система.

Колко за добро спокойствие?

Видяхме, че някои от вътрешните камери за охрана на дома са в ценовия диапазон от 200 долара. Но ако можете да подадете оставка на няколко функции, можете да намалите тази цена до по-малко от 30 долара, така че дори ако бюджетът ви е ограничен, няма причина да не получите поне един от по-евтините модели. Безспорно ще е по-добре, отколкото изобщо да не знаете какво се случва у дома, когато не сте там.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me