A mai időben normákká vált, hogy okostelefonokon térképeket használunk.

Mindenki megteszi és kell, mivel útmutatás nélkül vezet bennünket rendeltetési helyünkhöz. És mivel tudjuk, hogy a térképeket széles körben használják, csak egy bölcs döntés egy saját alkalmazás létrehozására.

A geokódolás / térkép alkalmazásnak a nulláról történő felépítése azonban időigényes és sokkal drágábbnak bizonyulhat. Ebben az esetben az API használata remek megoldás.

Valójában a legtöbb alkalmazás, amelyet látsz, maga az API-n fut, tehát nincs oka annak, hogy miért nem kellene azt használni. Ebben a cikkben felfedezi a legjobb geokódolási és térképezési API-t az alkalmazások könnyedén történő felépítéséhez.

De először térjünk hozzá az alapokhoz.

Mi a geokódolás??

A geokódolás olyasmi, amit állandóan használunk, még akkor is, ha hozzáférünk a Google Térképhez vagy más térképészeti szolgáltatásokhoz.

A legegyszerűbben fogalmazva – amikor megnyitjuk a Térkép alkalmazást, beírjuk a rendeltetési helyünket a keresősávba, és az visszatér egy zászlóval megjelölt hely grafikus ábrázolásával. Ezt a folyamatot geokódolásnak nevezzük. Nem számít, ha tényleges címet, vagy egyszerűen csak az utcát vagy a hely nevet írja be, a Geocoding mindezt felismeri.

Az API használatának előnyei az alkalmazás létrehozásához

Költségvetés-barát

Általános tény, hogy egy alkalmazás nulláról történő felépítése sokkal drágább, mint az API integrálása. Az API-k hosszú távon nevetségesen pénzt spórolhatnak meg, mivel kiküszöböli a különféle fejlesztők felvételének szükségességét az egyes szolgáltatások külön-külön történő összeszereléséhez. Az API-k előre gyártották az összes funkcionalitást.

Az építési alkalmazás gyorsabb végrehajtása

Az API-k használatával gyorsan beállíthatja az alkalmazásával egy olyan pontot, ahol elkezdheti kínálni az ügyfeleknek. A legtöbb API gyors és egyszerűen integrálható. Másrészt egy alkalmazás nulláról történő felépítése tonna időt igényel.

Alkalmazkodjon a változásokhoz

Mindent meg kell változtatni és rendszeresen frissíteni, és ugyanez történik a térképalkalmazásokkal. A megfelelőség érdekében meg kell ragadnia a szükséges változtatásokat. Amikor API-kat használ az alkalmazások összeállításához, nem kell aggódnia a szükséges változtatások miatt, mert mindezt az API szolgáltató vigyázza.

Google Maps Platform

Azt hiszem, már tudja, miért Google Maps Platform itt van felsorolva. Ez egy olyan társaság, amelyet szinte mindenki ismer, és mi lenne jobb módszer az alkalmazás létrehozására. Ez a megoldás jól felépített, több mint 200 ország és terület megbízható adataival.

Nagy figyelmet szentelnek a pontosságnak, ezért naponta több mint 25 millió frissítést kapnak. Aligha baj lehet ezzel.

Termékeik a következők:

 • Maps
 • útvonalak
 • Helyek

Ezeket a termékeket könnyen integrálhatja a rendszerébe.

PositionStack

Előre és hátra geokódolással, Positionstack a REST API-n alapul, amely nagyszerű elem lehet az alkalmazás számára. Világszerte több mint 2 milliárd címmel rendelkezik, ami sokat mond erről az API-ról.

Rendelkezik:

 • Valós idejű geokódolás
 • Világszerte rendelkezésre álló adatok
 • Gyakori frissítések naponta

Naponta akár 10 000 geokódolási kérelmet is elküldhet, amely után a prémium tervek mindössze 9,99 USD / hónap.

Itt

Itt ragyogó GPS API-k széles választékával rendelkezik, gazdag helyadatokkal, amelyek sokkal könnyebbé teszik az ügyfelek életét. Több mint 200 országból gyűjt adatokat, és minden nap frissül. Nem is említve, hogy nagyon pontos és részletes.

Geokódolásuk szuper pontos, amely több mint 300 millió címet tartalmaz 65 különböző országból. Nagyon javaslom, hogy tesztelje ezt.

OpenCage Geocoder

Egy API, amely zökkenőmentesen képes a koordinátákat helyekre és helyekre konvertálni, OpenCage Geocoder egy másik nagyszerű lehetőség, amelyet könnyű integrálni, és amely világszerte lefedi.

Naponta több tízmillió kérelmet hajt végre, a legtöbb esetben 100% -ban rendelkezésre áll. Naponta több mint 3 millió alkalommal frissítik, és ami a legjobb, megfizethető. Az árazási tervek mindössze havonta 50 USD-től kezdődnek, de ezt megelőzően igénybe veheti az ingyenes próbaverziót is.

Mapbox

Világos helyadatokkal és fejlett fejlesztői eszközökkel, Mapbox itt van, hogy megváltoztassa az emberek szó szerinti navigációs módját. Nem számít, ha olyan lenyűgöző térképet keres, amelyet integrálhat a webhelyére, vagy egy teljes körű alkalmazást dolgozhat ki belőle, ők fedezik.

Az API-val a következőket tehetik:

 • Használja a Mapbox nagyszerű adatait
 • Testreszabhatja térképét igényeinek megfelelően
 • Töltse fel vagy akár hozzon létre egyéni adatokat
 • Integrálja a geokódolást, az irányokat, a térbeli elemzést és mások
 • A kibővített kibővített valóság navigációjának engedélyezése

Sokkal több van benne, és csak kipróbálás után fedezhető fel. Közvetlenül kapcsolatba léphet velük, hogy megkapja a hozzáférését.

Mapquest fejlesztő

A hálózat több mint 34 000 fejlesztőből és vállalkozóból áll, akik kihasználják a csodálatos API-t, Mapquest fejlesztő valószínűleg mindent megtalál, amit keres. Ez tele van különféle webszolgáltatásokkal, például:

 • térképészet
 • Geokódolási
 • Útvonal
 • Keresés
 • Statikus térkép
 • Forgalom

Láthatja az eszközöket működésben, és havi 15 000 tranzakcióért meg is kaphatja az ingyenes API-kulcsot.

LocationIQ

Nagyon megfizethető és méretezhető megoldás a geokódoláshoz és a térképekhez, LocationIQ ugyanolyan intelligens, mint a neve. Nagyon sokféle forrásból gyűjt adatokat, például OpenStreetMap és Open Addresses. És a nagy dolog az, hogy világszerte működik.

Olyan cégek bíznak benne, mint a Samsung, az Amazon, a Uber és a Harvard University. Ezt az API-t napi 10 000 kéréshez ingyenesen használhatja.

TomTom

Valós idejű térképekkel és forgalmi adatokkal, TomTom néhány verhetetlen funkcióval jár, amelyek világszerte lefedettséget nyújtanak. A térképektől, útvonaltervektől és a forgalomtól a helyekig, a nyomon követésig és az SDK-kig ez a megoldás az Ön igényeinek megfelelően van csomagolva.

Az API integrálása előtt rengeteg kódmintát, útmutatót és eszközkészletet kapnak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a folyamat a lehető legegyszerűbben zajlik. Mennyire jó!

Geoapify

Geoapify segíthet egy egyedi térkép elkészítésében bármilyen kódolás vagy helymeghatározó megoldás nélkül, a legnagyobb könnyedén. Kiválaszthatja a térképet, és még tovább testreszabhatja a márkájához. Az összes térképet a felhő tárolja, és minden nap frissíti.

Az API dokumentáció és a Playground használatával a dolgok sokkal egyszerűbbé válnak az Ön számára.

Pitney Bowes

Val vel Pitney Bowes, választhat egy hatalmas helymeghatározó API-k könyvtárából, amely különféle „geoszkópok” -ot tartalmaz, különböző célokra. Néhány ezek közül:

 • GeoCode a helykoordinátákhoz
 • A GeoSearch automatikus kiegészítéshez a címsorhoz
 • GeoZone különféle földrajzi övezetekhez
 • GeoMap a gyönyörű helymegjelenítéshez
 • GeoRoute a helyes irányba

Sokkal több van ezek közül, és kipróbálhatja őket az ingyenes próbaverzióval.

Geoconcept

Geoconcept csodálatos dolgokat hajthat végre, mint például a járműpark nyomon követése, a hívások megkeresése és a legközelebbi kézbesítési pont azonosítása. Nyilvánvaló, hogy ezek csak kiegészítő dolgok. Meg tudja csinálni mindazt, amit a hagyományos helymeghatározási API csinál.

A különféle API-k tartalmazzák:

 • Térkép
 • Geokódolási
 • Útvonal
 • Optimalizálás
 • Geo-ütemezés

Az integrációs folyamat egyszerű, és ingyenesen elindíthatja.

OpenLayers

Teljesen ingyenes és nyílt forráskódú API, OpenLayers rendkívül kényelmessé teszi a dinamikus térkép weblapjára történő elhelyezését. Testreszabhatja annak kinézetét, és még a funkciókat kibővítheti, ha külső gyártmányú könyvtárakat egyesít.

100% -ban készen áll a mobilkészülékre, és a dokumentumok és oktatóanyagok segítségével máris elkezdheti a munkát. Emellett akár be is léphet a műhelyükbe, hogy megismerjék az OpenLayers hátrányait.

Következtetés

A fenti API-megoldások használatával elkészítheti saját GPS-alapú alkalmazását, miközben jelentős pénzt és időt takaríthat meg.

CÍMKÉK:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me